woensdag 27 maart

Digitale Inloop Bij Ons
10:30-12:00, Culemborg, bibliotheek. Voor alle vragen die men heeft over de smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet kan men tijdens de inloopuren terecht bij de vrijwilligers van de DIS-groep Culemborg.

Digitale Inloop Bibliotheek
14:30-16:30, Culemborg, Bibliotheek. Voor alle vragen die men heeft over de smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet kan men tijdens de inloopuren terecht bij de vrijwilligers van de DIS-groep Culemborg.

Voorleesfeestje Bibliotheek
15:00-15:30, Culemborg, Bibliotheek. In de bibliotheek wordt er elke woensdagmiddag voorgelezen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Schrijfcafé Culemborg
19:00-21:00, Culemborg, bibliotheek. Belangstellenden die van schrijven houden en het leuk vinden om dit samen met anderen te doen, zijn van harte welkom bij het Schrijfcafé. Neem pen en papier mee. Meer info of aanmelden www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda

Kinderen en verdriet
19:30-21:00, Culemborg, Bibliotheek. Hoe gaat men om met een kind dat niet blij of zelfs ontroostbaar is? Deze interactieve lezing wordt verzorgd door Joke Andringa Integratieve Kindertherapeut. De lezing is gratis, aanmelden is wel gewenst. www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda

Energie besparen
20:00-21:30, Culemborg, Markt 20. FIXbrigade Culemborg en de Gemeente Culemborg organiseren een gratis informatieavond over energiebesparing in huis. Deze avond is speciaal voor bewoners van een huurhuis in het centrum, de bloemenbuurt en oranjebuurt, met postcode 4101. Vooraf aanmelden via www.vrijstadenergie.nl/bijeenkomst-energiebesparing/.

Vollin Muzieksessie
20:15-22:30, Culemborg, foyer Theater de Fransche School. Een aantal keer per jaar wordt de foyer van Theater de Fransche School omgebouwd tot een podium. Hier staat een inspirerende mix van jong, oud, professioneel en amateur garant voor aangename muzikale verrassingen. De Vollin Muzieksessie is een georganiseerde jamsessie.

donderdag 28 maart

Bankinformatiepunt
10:00-12:00, Culemborg, bibliotheek. Bibliotheek Culemborg start in samenwerking met het Geldpraat café en het Leerhuis Culemborg een bankinformatiepunt. Het bankinformatiepunt is vanaf 28 maart elke donderdagochtend open tussen 10.00 en 12.00 uur in de bibliotheek. Men kan er zonder afspraak binnenlopen.

Digitale Inloop Bibliotheek
10:30-12:00, Culemborg, Herenstraat 29. Bij de Bibliotheek is daarom hulp beschikbaar voor iedereen die ondersteuning wil bij het regelen van allerlei online zaken.

Puberteit
15:30-16:30, Culemborg, Jongeren en ouders die van gedachten willen wisselen met iemand die kan adviseren over de puberteit zijn welkom bij het inloopspreekuur in de bibliotheek. Elke laatste donderdag van de maand.

Mantra avond
19:30-21:00, Culemborg, Otto van Reesweg 49. Aanwezigen laten zich meenemen op de klanken van de mantra’s, de verstilling en ook de energie en levenskracht. Informatie en inschrijven: www.zingkring.nl

Blues in Gelderlandfabriek
20:30-23:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. In de maandelijks serie Blues @ the Factory in de Gelderlandfabriek in Culemborg staan de schijnwerpers gericht op Kenan Özdemir en Jean Paul Rena. Kenan Özdemir speelt al tien jaar met zijn band The Özdemirs. Jean Paul Rena werd geboren in een artiestenfamilie en is vanaf de eerste dag dat hij zich herinnert verslaafd aan blues en gitaar. Entree: pay what you can. Aanvang 20.30 uur

vrijdag 29 maart

Mantrazingen
20:00-22:00, Culemborg, Caetshage 1. Men zingt mantra's in het Aardehuis in Culemborg. Samen zingen. In gebed, onderzoekend of vol met vuur. Entree: 15 euro, als men minder te besteden heeft, geeft men wat minder.

Ruben Hein
20:30-23:00, Culemborg, Gelderlandfabriek. Al vele grote namen waren in de Gelderlandfabriek in Culemborg te gast sinds de start van de serie Jam, Jazz & Pizza in 2016. Daar komt Ruben Hein nu bij, voor de verandering niet op de traditionele zondagmiddag maar op vrijdag 29 maart. Pianist en zanger Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Tickets via www.degelderlandfabriek.nl

zaterdag 30 maart

Paasspeurtocht
11:00-15:00, Culemborg, binnenstad. Ga op avontuur en ontdek de winkels terwijl men op zoek gaat naar verborgen woorden en raadsels.

Voorleesfeestje Bibliotheek
11:15-12:00, Culemborg, Bibliotheek. In de bibliotheek wordt er elke zaterdag voorgelezen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Connection Concert
20:30-22:00, Culemborg, Janskerkhof 1. Bij het Connection Concert van Peter Wilms worden luisteraars uitgenodigd om naar binnen te gaan en te verbinden met zichzelf. Zijn muziek is gevoelig en verfijnd en brengt de mind tot rust.

maandag 1 april

Spreekuur belasting
14:00-15:30, Culemborg, Prijsseweg 1. Men kan in maart en april op afspraak terecht bij het gratis belastingspreekuur met vragen over de belastingaangifte en/of toeslagen. Er is een expert die meekijkt en die alle vragen beantwoordt. Een afspraak is gemakkelijk gemaakt via de website www.bibliotheekrivierenland.nl/belastinghulp. Of neem contact op met de klantenservice via telefoonnummer 0344 – 63 99 40 (op werkdagen tussen 9:30 en 17:00 uur). De klantenservice is ook bereikbaar per e-mail via klantenservice@bibliotheekrivierenland.nl.

dinsdag 2 april

Spreekuur belasting
09:30-11:00, Culemborg, Wijkcentrum de Salaamander. Men kan in maart en april op afspraak terecht bij het gratis belastingspreekuur met vragen over de belastingaangifte en/of toeslagen. Er is een expert die meekijkt en die alle vragen beantwoordt. Een afspraak is gemakkelijk gemaakt via de website www.bibliotheekrivierenland.nl/belastinghulp. Of neem contact op met de klantenservice via telefoonnummer 0344 – 63 99 40 (op werkdagen tussen 9:30 en 17:00 uur). De klantenservice is ook bereikbaar per e-mail via klantenservice@bibliotheekrivierenland.nl.

Loop jij geld mis?
09:30-11:30, Culemborg, Heimanslaan 2. Iedere dinsdagochtend is er inloop Potjes-Check in de Salaamander. Met een paar simpele vragen komen aanwezigen erachter of ze recht hebben op financiële regelingen.

Spreekuur belasting
10:00-12:00, Culemborg, Bibliotheek. Men kan in maart en april op afspraak terecht bij het gratis belastingspreekuur met vragen over de belastingaangifte en/of toeslagen. Er is een expert die meekijkt en die alle vragen beantwoordt. Een afspraak is gemakkelijk gemaakt via de website www.bibliotheekrivierenland.nl/belastinghulp. Of neem contact op met de klantenservice via telefoonnummer 0344 - 63 99 40 (op werkdagen tussen 9:30 en 17:00 uur). De klantenservice is ook bereikbaar per e-mail via klantenservice@bibliotheekrivierenland.nl.

woensdag 3 april

Digitale Inloop Bij Ons
10:30-12:00, Culemborg, bibliotheek. Voor alle vragen die men heeft over de smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet kan men tijdens de inloopuren terecht bij de vrijwilligers van de DIS-groep Culemborg.

Workshop: Verkenner
14:30-15:30, Culemborg, Bibliotheek. Windows 10/11 is het meest gebruikte besturingssysteem op computers. Met de Verkenner kan men de bestanden op de computer opzoeken (verkennen). Het is het aangewezen programma om documenten te ordenen en terug te vinden. Hoe werkt dit programma nu eigenlijk precies en wat kan men ermee? Na deze workshop kan men bestanden een logische naam geven, overzichtelijk in mappen opbergen en kan men de foto's en bestanden op de computer ook na jaren eenvoudig terugvinden. Het is handig om de eigen laptop mee te nemen. De lezing wordt verzorgd door de DIS-groep Culemborg i.s.m. de bibliotheek. Gratis aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda

Digitale Inloop Bibliotheek
14:30-16:30, Culemborg, Bibliotheek. Voor alle vragen die men heeft over de smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet kan men tijdens de inloopuren terecht bij de vrijwilligers van de DIS-groep Culemborg. Zij helpen ook met het gebruik van de Bibliotheek-apps, Microsoft-office of de app van de bank. Men kan gewoon binnenlopen en hoeft geen lid te zijn. De Digitale Inloop Senioren (DIS) is een samenwerking tussen Bibliotheek Culemborg en de medewerkers van de DIS-groep Culemborg.

Voorleesfeestje Bibliotheek
15:00-15:30, Culemborg, Bibliotheek. In de bibliotheek wordt er elke woensdagmiddag voorgelezen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Voorleesfeestje Bibliotheek
15:00-15:30, Culemborg, Bibliotheek. In de bibliotheek wordt er elke woensdagmiddag voorgelezen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Gratis juridisch spreekuur
17:00-19:00, Culemborg, Bibliotheek. Elke eerste woensdag van de maand houden de advocaten van BMO Advocaten een vrijblijvend inloopspreekuur in de bibliotheek in Culemborg. Tijdens het inloopspreekuur kan men terecht voor gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken. Men hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek en/of per e-mail (info@bmo-advocaten.nl).

Kinderen en agressie
19:30-21:00, Culemborg, Bibliotheek. Agressie, waar komt het vandaan? En wat kan men je als ouder doen wanneer het kind angstig verlijmd is of zich juist agressief opstelt? Hoe helpt men het kind om de macht en regie over zichzelf terug te krijgen? Angst en agressie kunnen plaatsmaken voor moed, vertrouwen en vriendelijkheid.Joke Andringa werkt al ruim vijftien jaar als integratieve kindertherapeut en ouderbegeleider. Met haar brede, holistische kijk op kinderen en hun familieleden, is er aandacht voor zowel het kind als de gezinsdynamiek als geheel. Aanmelden via de agenda op de website van de Bibliotheek Culemborg of via info@praktijkfitis.nl