• Jan van den Berg dirigeert het koor Marcantus.
• Jan van den Berg dirigeert het koor Marcantus. Foto: aangeleverd

Veel positieve reacties op concert van koor Marcantus

Nieuws

CULEMBORG • Ruim honderd mensen waren zondagmiddag in de sfeervolle kerk bij elkaar gekomen om te genieten van de muziek van componisten als Byrd, Britten, Tavener en Purcell. Oude en nieuwe muziek, soms bezwerend en mystiek, dan weer prikkelend en spannend. Het publiek was enthousiast, wat te merken was aan de reacties na afloop: ‘prachtig’, ‘ontroerend’, ‘jullie zijn gegroeid, dit was Marcantus 2.0!’

Marcantus heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan haar zangkwaliteit. Jan van den Berg, sinds augustus 2023 dirigent en muzikaal leider van het koor, heeft hierin het voortouw genomen. Samen met hem heeft Marcantus nieuwe doelen en ambities geformuleerd en de eerste stappen gezet om die te bereiken. Dit concert was daarvan een mooi resultaat. Ook de workshop die Marcantus in januari organiseerde, heeft daaraan bijgedragen. Het leverde een aantal enthousiaste nieuwe alten en sopranen op.

Maar Marcantus blijft aan de weg timmeren. Het koor is nu vooral op zoek naar bassen en tenoren, die muziek belangrijker vinden dan noten zingen. Die een koor zoeken waar veel aandacht voor kwaliteit in koorklank, maar ook plek is voor verbinding en gezelligheid. Sfeerproeven kan elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de voormalige synagoge in de Jodenkerkstraat 5 in Culemborg. 

Meer informatie op www.koor-marcantus.nl of stuur een mail naar marcantuskoor@gmail.com