Afbeelding
Foto: Niroworld

Partij voor de Dieren stelt kritische vragen over verplaatsen gezonde bomen uit park Bosboomgaard

Nieuws

CULEMBORG • De gemeente heeft vergunning verleend voor het verplaatsen van 37 gezonde bomen vanuit  park Bosboomgaard naar een nieuw te ontwikkelen natuurgebied aan de oostkant van de wijk Parijsch. De verplaatsing gebeurt uit esthetische redenen. 

Met het verplaatsen wil de gemeente dat er in het park meer openheid en ruimte komt om te spelen, te recreëren en andersoortig natuur aan te leggen. 

De Partij voor de Dieren is fel tegen het verplaatsen van bomen en heeft inmiddels kritische vragen gesteld aan het college. “Het verplaatsen van bomen een uiterst rigoureuze maatregel, wat ook kan mislukken”, stelt PvdD-fractievoorzitter Myra van der Velde. 

“Esthetische redenen vinden wij absoluut geen acceptabele reden voor het verwijderen van gezonde bomen, het verstoren van de bodem, het verstoren van habitat voor dieren en het ernstig aantasten van de bestaande biodiversiteit. Wat de Partij voor de Dieren betreft zijn bomen niet zomaar dingen die je even aan de kant zet omdat je een veldje wil inrichten volgens de laatste trends. Pas het plan aan aan de bomen, niet andersom!”