• Het Berlage Saxophone Quartet.
• Het Berlage Saxophone Quartet. Foto: Aangeleverd

Theatraal vertelconcert met Berlage Saxophone Quartet en Jan Brokken

Nieuws

CULEMBORG • Op zondag 14 april is het laatste concert van dit seizoen uit de Klassiek Reeks in de Fransche School. Het Berlage Saxophone Quartet brengt met schrijver en rasverteller Jan Brokken een theatraal vertelconcert. 

Rode draad is het gevoel van heimwee, het verlangen naar de plek die als thuis voelt. Het Berlage Saxophone Quartet wordt gezien als voorvechter van een nieuwe generatie saxophoonkwartetten.

Het kwartet

Het kwartet bestaat uit Lars Niederstrasser (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Juani Palop (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon). 

Opgericht in 2008 in de klas van Arno Bornkamp op het conservatorium van Amsterdam, wonnen ze een stipendium op de Deutscher Musikwettbewerb (2011), de Dutch Classical Talent Award (2013) en de Kersjesprijs (2015). 

Het hoogst haalbare niveau in kamermuziek nastrevend, gingen ze in de leer bij een van de beste strijkkwartetten ter wereld: het Artemis Quartet in Berlijn.

Jan Brokken

Jan Brokken is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Werk van hem wordt in twintig talen vertaald. Van Duits, Italiaans, Frans tot Chinees en Russisch.

Dit jaar heeft Jan Brokken de literatuurprijs de Gouden Ganzenveer ontvangen vanwege zijn ontzagwekkend brede en omvangrijke oeuvre. 


Bijschrift - Jelmer de Haas

Daarnaast heeft hij de Premio Chatwin alla carriera 2023 in ontvangst genomen: een Italiaanse oeuvreprijs voor reisschrijvers vernoemd naar Bruce Chatwin. 

Mede door zijn boek ‘De rechtvaardigen’ is de Nederlandse consul Jan Zwartendijk, die in de oorlog duizenden Joden redde en na de oorlog door de regering berispt werd omdat hij zich niet aan de regels had gehouden, postuum in ere hersteld.

De muziek wordt afgewisseld met teksten van Jan Brokken, die voordraagt uit zijn boeken ‘Mijn kleine waanzin’, De tuinen van Buitenzorg en De gloed van Sint-Petersburg.

Aanvang 14.30 uur. Kaarten reserveren: www.theaterdefranscheschool.nl/klassiek