Geahir: 'Leerlingen worden gezien'

culemborg • Geahir Strick is sinds maart in dienst als jongerenwerker bij ElkWelzijn. Hij is een expert op het gebied van straatcultuur en spreekt de taal van de jongeren. In zijn vorige baan in Den Bosch had hij al veel ervaring met jongeren die dreigden te ontsporen. Dat werk zet hij nu voort binnen de onder andere de vmbo-locatie van Lek & Linge. "Het Jongeren Informatie Punt is een heel laagdrempelige manier om met de jongeren in contact te komen." 

Samen met collega's is hij aanwezig tijdens pauzes, altijd herkenbaar door de hesjes van ElkWelzijn. "De jongeren worden gezien en gehoord. Als jongerenwerker kijken we met een professionele blik naar wat er gebeurt. We zien de groepsdynamica en we zien hoe jongeren zich daarbinnen gedragen."
De jongerenwerkers gaan met de jongeren in gesprek. Geahir: "We nodigen ze uit om deel te nemen aan activiteiten bij onze jongerenruimte of zelf iets te organiseren. Soms helpen we de jongeren bij het huiswerk maken of bij een andere hulpvraag. Met de vertrouwensband willen we er voor de jongeren zijn, ook als er bijvoorbeeld iets privé speelt. Wij kunnen ze ondersteunen waar nodig. Als jongeren zich vreemd gedragen proberen we er ook voor ze te zijn, vaak is er namelijk meer aan de hand."