Aan de slag met ideeën van de Kinderraad

culemborg • De gemeente Culemborg is de afgelopen maanden serieus aan de slag gegaan met de ideeën van de Kinderraad. 

“Uit de ideeën van de kinderraad blijkt dat zij oog hebben voor hun stadsgenoten en daar ook hele praktische ideeën over hebben.” Het college vindt het belangrijk dat Culemborgers omzien naar elkaar en ondersteunt graag initiatieven voor personen die het moeilijk hebben. 

“Veel ideeën sluiten dan ook aan bij staand beleid of worden (in een bepaalde vorm) al uitgevoerd.” Het college werd in de raadsvergadering van oktober via een motie opgeroepen om aan de slag te gaan met de leuke ideeën van de kinderen. Daarvoor werd een bedrag van 5000 euro ter beschikking gesteld. 

Buurtkastjes

Eén van de leukste ideeën betrof het maken en plaatsen van Buurtkastjes. In december heeft de kinderburgemeester samen met de burgemeester de weggeefkast voor kinderen geopend. De tijdelijke kast heeft binnen een plekje gekregen bij Bartje. Leerlingen van Lek en Linge werken aan een buitenkast waar ook voedsel en andere artikelen een plek krijgen.
Het is de bedoeling dat de buienkast de eerste helft van april gereed is. De gemeente heeft dit ondersteun door de financiën beschikbaar te stellen voor het benodigde materiaal.