Christelijk theater Knettergek treedt op met de Amazing Kids.
Christelijk theater Knettergek treedt op met de Amazing Kids. Foto: Eljee Bergwerff Photography

The Passion Culemborg voor jong en oud

Cultuur

CULEMBORG • Donderdag  6 april is het muzikale evenement The Passion met het verlichte kruis in Harlingen vanaf 20.30 uur te zien op televisie. De gezamenlijke kerken in Culemborg doen mee met de landelijke Passion-40-daagse. Iedereen is welkom om erbij te zijn.

Kindertheater Knettergek en Amazing Kids
Op 8 april (half vier) komt christelijk theater Knettergek met de Amazing Kids naar de Grote of Barbarakerk. Deze mooie voorstelling is bedoeld voor kinderen van de basisschool en duurt tot ongeveer kwart voor 5. Het sluit aan bij het thema van de Passion: Uit liefde voor jou. De tickets zijn gratis, maar het is wel raadzaam om deze vantevoren te bestellen. Want vol is vol. Ook familie, vrienden en buren zijn welkom. 

Passion-kruis, Kruisweg, Pasen
Een kleine replica van het Passion-kruis staat op zaterdag 8 april op de Markt in Culemborg. Rond dit kruis is tussen 11 uur en half 6 een laagdrempelig moment van bezinning en ontmoeting. Het is mogelijk om een te kaarsje branden en een kaartje te schrijven voor iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken.

Op 7 april is er om 15 uur een Goede Vrijdag-viering in de katholieke Barbarakerk op de Markt. Deelnemers lopen samen langs de schilderijen, die als een soort stripverhaal de laatste dagen van Jezus’ leven uitbeelden. “We herdenken zijn sterven voor ons aan het kruis”, zegt de organisatie.

Ook is iedereen welkom tijdens één  van de Paasvieringen op zondagochtend 9 april in alle Culemborgse kerken, wanneer Christenen de opstanding van Christus uit de dood vieren.

Te doen
De activiteiten op een rijtje:
Goede Vrijdag 7 april, 15 uur, Kruisweg  in de Sint Barbarakerk, Markt 50.

Stille Zaterdag, 8 april: verlicht  Passion-kruis  op de Markt

Stille Zaterdag, 8 april: 15.30 uur: Theater Knettergek en de Amazing Kids, Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 4. (gratis ticket vantevoren bestellen)

Pasen zondag 9 april: Paasdiensten  in diverse kerken in Culemborg

Kijk op:  thepassionculemborg.nl