Aanpak Dr. Hockesingel 'geen prioriteit'

culemborg • De problematische verkeersafwikkeling bij de Dr. Hockesingel en de kruising met de Weidsteeg in Culemborg moet zo snel mogelijk worden aangepakt. En wel samenhang in samenhang met andere noodzakelijke maatregelen, zoals de aanpak van de ovonde, de Tunnelweg en de Stationsomgeving. 

ChristenUnie, PvdA en VVD pleitten donderdag voor zo'n integrale aanpak voor de oost-westverbinding. Door de afsluiting van de Vianense Poort is de drukte op de Stationsstraat significant toegenomen, volgens de drie partijen. Wethouder Monica Wichgers ontraadde de motie namens het college. De prioriteit ligt bij de aanpak van de ovonde, de rotonde en de Tunnelweg. "Het is onmogelijk om alle verkeerssituaties in één keer aan te pakken. Dat zou jarenlang in beslag nemen. En dat zou weer vertragend werken op het volledige plan." Wichgers gelooft niet dat er een significante toename is van het verkeer op de Stationssingel door de afsluiting van de Vianense Poort. "Het is een aanname, maar niet gebaseerd op tellingen." Roger van Asselt was stomverbaasd. De tellingen hebben laten zien dat er een kleine 1100 autobewegingen meer zijn via de Triosingel. Het kan niet anders dan dat een deel van die auto's zal afslaan naar de Stationssingel.
Marco van Zandwijk (CDA): "De inkt van het GVVP is nog niet opgedroogd en we moeten al constateren dat meerdere fracties geheel los van het GVVP zaken willen laten uitwerken. Als we deze motie al zouden willen behandelen zouden wij het college willen vragen of het niet zinvoller is ook eens te gaan kijken naar quick fixes (denk aan het niet linksaf slaan op de Triosingel) waarmee we daadwerkelijk iets kunnen doen aan de negatieve effecten die onze inwoners in de Triowijk ervaren."