Afbeelding
Foto: aangeleverd

FIXbrigade Culemborg succesvol van start

Algemeen

culemborg • Culemborg heeft sinds vrijdag 10 maart een eigen FIXbrigade. 

Dit zijn klussers die bij mensen thuis komen helpen met kleine energiebesparende maatregelen, zoals het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie. 

FIXbrigade Culemborg helpt inwoners die moeite hebben de energierekening te betalen en die hulp kunnen gebruiken bij energiebesparing. 

NLdoet

Tijdens NLdoet was de officiële aftrap. Zo’n 25 vrijwilligers van de FIXbrigade hebben in de Binnenmolenstraat 20 huizen onder handen genomen. 

FIXbrigade Culemborg kan inwoners helpen dankzij de inzet van vrijwilligers. Bij de aftrap op 10 maart was er hulp van energiecoaches van Vrijstad Energie, vrijwilligers van Stichting Present, ElkWelzijn, raadsleden van D66 én van 9 scholieren van het KWC. 

De leerlingen hielpen onder begeleiding van hun techniekdocenten met het dichten van kieren bij ramen en deuren, aanbrengen van radiatorfolie, brievenbusborstels en isolatie om verwarmingsbuizen. 

Aanmelden

De klussen worden uitgevoerd bij slecht geïsoleerde woning met energielabel D of lager. Het gaat om de uitvoering van kleine energiebesparende maatregelen. Het werk dat de klussers doen is gratis. Aanmelden kan via

q www.fixbrigadeculemborg.nl