• Noël Bos: 'Zorgen om aanvliegroute van Schiphol'
• Noël Bos: 'Zorgen om aanvliegroute van Schiphol' Foto: Rogier Bos

Culemborgse Noël Bos kandidaat Provinciale Staten Gelderland

Algemeen

CULEMBORG • Voor de eerste keer doet de politieke partij VOLT mee met de verkiezingen voor de provinciale Staten. Noël Bos uit Culemborg is kandidaat voor deze partij.

“Als bewoner van zuidwest Gelderland maak ik mij voornamelijk zorgen om de nieuwe aanvliegroute naar Schiphol dat mogelijk komt te liggen over natuur- en stiltegebieden in Gelderland maar ook woonkernen waaronder het rivierenland.”

“Dit is alarmerend! Blijkbaar realiseren de bewoners van Gelderland zich nog niet voldoende dat de extra vluchten veel lawaai en geluidsoverlast gaan geven. De aanvliegroute is op minder dan 2 km hoogte. Deze plannen werken niet echt mee om de stikstofcrisis en wooncrises aan te pakken.”

“De Provincie moet alles doen wat in haar macht ligt om in het beslissingsproces met andere betrokkenen aan tafel te zitten. Mede hierom is haar 2e missie een steentje bij te dragen aan de bewustwording van alle volksvertegenwoordigers dat samenwerken op politiek vlak niet moet stoppen bij provinciale grenzen. De nieuwe aanvliegroute gaat ook over de Provincie Utrecht. Een ander onderwerp dat grensoverschrijdende aandacht eist is de plaatsing van windmolens. Samen sta je sterker!Verder vind zij dat dat de provincie ook best zichtbaarder mag zijn in het dagelijks leven van de inwoners. Ook daar wil Noël Bos een bijdrage aan leveren.