Projectkoor Cava onder leiding van Janine Waardenburg en Timo van Verseveld
Projectkoor Cava onder leiding van Janine Waardenburg en Timo van Verseveld Foto: Marit Janssens

Passievol concert in theater De Fransche School

Cultuur

CULEMBORG • Op Goede Vrijdag, 7 april, voert projectkoor CaVa Rivierenland een bijzonder passieconcert uit in theater De Fransche School in Culemborg. Het concert sluit qua thematiek aan bij de tijd naar Pasen, maar onderscheidt zich van de geijkte passieconcerten door een andere muziekkeuze. Het concert begint om 20.15 uur.

Projectkoor Canto Valore (CaVa) Rivierenland richt zich met het huidige project op muziek die aansluit bij de passietijd. Daarbij is er niet gekozen voor het standaard klassieke repertoire, maar voor een combinatie van pop- en musicalnummers die qua thematiek passen in de tijd naar Pasen. De gekozen thema’s gaan over de kwetsbaarheid van de mens, het overwinnen van tegenslagen, geloof hebben in jezelf en in elkaar. Dit concert onderscheidt zich door deze insteek van de uitvoeringen van bijvoorbeeld de Matthäus en Johannes Passion. De organisatoren hopen hierdoor een breder publiek aan te spreken. Een aantal nummers die uitgevoerd worden zijn Human, Fragile, Stand up, You will be found en I still have faith in you. Met de toevoeging van één van de bekendste koralen van Bach is er een verbinding gemaakt met de klassieke passiemuziek.

De muzikale leiding is in handen van Janine Waardenburg en Timo van Verseveld. Janine Waardenburg is sopraansolist bij verschillende opera-, oratorium- en musicalkoren, orkesten, concerten en producties. Janine is de vaste dirigente van diverse koren, is zangcoach en geeft koorscholing en stemvorming in heel Nederland. Timo van Verseveld is docent muziek en toetsenist/pianist, muzikaal leider, geluidstechnicus en producer. De muziekarrangementen voor Projectkoor CaVa Rivierenland zijn van zijn hand.

Pay what you can
Om iedereen de kans te geven om dit concert bij te kunnen wonen, is er gekozen voor het ‘pay what you can’ principe. Er kan een keuze gemaakt worden uit drie soorten entreeprijzen: €10,-, €5,- of €2,50. Mensen met een lager budget kunnen kiezen voor een kaartje dat hen beter past dan de normale entreeprijs voor een theaterkaartje. Hiermee is het concert laagdrempeliger en inclusiever, zodat in deze financieel zware tijden iedereen kan komen genieten van een mooie uitvoering op Goede Vrijdag. Kaarten kunnen vanaf nu gekocht worden via de website van de Fransche School: www.theaterdefranscheschool.nl/passieconcert

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Cultuurfonds Culemborg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: projectkoorcava@gmail.com