Evaluatie van het eerste jaar Buurtgezinnen in Culemborg
Evaluatie van het eerste jaar Buurtgezinnen in Culemborg Foto: Eigenaar Streek

Culemborgs project Buurtgezinnen gaat door na succesvol eerste jaar

Algemeen

CULEMBORG • Het project Buurtgezinnen gaat ook het komende jaar door in Culemborg. 

Afgelopen woensdag was de evaluatie van het eerste jaar Buurtgezinnen in Culemborg, met coördinator Josette Jansen, regiocoördinator Marijke van Tiggelen-Schouten en Jonathan Schouten van de gemeente Culemborg. 

Het was een feestelijke evaluatie met een taartje bij restaurant Streek, omdat het eerste jaar zo succesvol is verlopen. Dat betekent dat er in Culemborg in het eerste jaar acht vraaggezinnen duurzaam zijn gekoppeld aan steungezinnen. Twee vraaggezinnen zijn momenteel nog in de ‘kennismakingsfase’ met hun steungezin. 

‘Echte match’
“Voordat we bij Buurtgezinnen spreken van een ‘echte match’, hebben het vraaggezin en het steungezin minimaal twee gesprekken met elkaar om te ervaren of er een echte klik is. We proberen immers duurzame verbindingen te maken”, zegt Josette.

Dat er in Culemborg veel animo is voor Buurtgezinnen blijkt ook uit het enthousiasme van gezinnen om iets voor een ander gezin te betekenen. Josette:  ”Momenteel staan er tien fijne steungezinnen klaar om ‘gematcht’ te worden. Met hen heb ik uitvoerig kennisgemaakt, en ze hebben een VOG. Dus als je vanuit jouw werk- of privésituatie gezinnen kent die ondersteuning kunnen gebruiken, dan kun je gerust contact opnemen met mij.”

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’ koppelt Buurtgezinnen gezinnen die wat steun kunnen gebruiken aan een gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden de ouders ontlast.

Josette Jansen is te bereiken op haar mobiele nummer 06-38637763.