Afbeelding
Foto: William Hoogteyling

Battle of the Boats gaat weer van start

Algemeen

CULEMBORG • Hub Rivierenland organiseert dit voorjaar voor de derde keer de Battle of the Boats, een samenwerking tussen jongeren en bedrijven inclusief een vaarwedstrijd met zelfgebouwde boten. Het project dat drie jaar geleden in de coronaperiode is gestart, kende vorig jaar eenverdubbeling van het aantal teams en ook dit jaar staan er weer nieuwe scholen en bedrijven in de startblokken voor een krachtmeting in denken en doen. 

Tot 17 maart kunnen de deelnemende teams zich inschrijven via www.hubrivierenland.nl. Tot nu toe hebben deze scholen hun medewerking toegezegd: ORS Lek en Linge, KWC-Culemborg, ROC Rivor, Lingecollege, De Lingeborgh, Olympus College, Maarten van Rossem en Het Westeraam.

Leerzame ervaring
Projectleider Cécile van den Boogaard is blij met de belangstelling: “Te gek om te zien hoe scholen en bedrijven de schouders eronder willen zetten om jongeren een goede en leerzame ervaring te bieden buiten de schoolbanken. Trots dat we ook nieuwe bedrijven, zoals Limbowand uit Tiel aan ons weten te binden. Het is een project waar iedereen veel zin in heeft.”

Na 17 maart, als het definitieve aantal van de deelnemende teams bekend is, wordt de match gemaakt met de bedrijven. “Uiteraard proberen we rekening te houden met voorkeuren voor een samenwerking”, vertelt Cécile van den Boogaard. “Tijdens de afgelopen twee edities zijn er onderling bandenopgebouwd tussen de jongeren en de bedrijven. Zo werkt bouwbedrijf De Vree en Sliepen graag met de studenten van Smart Building. En ze gaan dit jaar voor de winst!”

De criteria van de jury is in deze editie iets aangepast. Naast snelheid en duurzaamheid is innovatiekracht toegevoegd als criterium. 

Extra element
Cécile van den Boogaard: “Ook hebben we een extra element als onderdeel van het project, het ‘afscheid’ van de boot. We vinden belangrijk dat er alvoorafgaand aan de bouw bedacht wordt wat er na de wedstrijd mee gaat gebeuren. Wordt het herbestemd? Gedemonteerd? Daarover nadenken is belangrijk, ook vanuit het perspectief van duurzaamheid.”

Op woensdag 29 maart maken de teams en bedrijven live kennis met elkaar bij het Lingecollege in Tiel. Dan start de ontwerpfase. De vaarwedstrijd staat gepland op 9 juni. Battle of the Boats is te volgen via de sociale mediakanalen van Hub Rivierenland en via de projectpagina op www.hubrivierenland.nl.

Aan dit project werken in de volgende bedrijven mee: Van Mourik, Elk Welzijn, Van Dillen Bouw, De Vree en Sliepen, JC Van Kessel, Limbowand, Bouwmensen Rivierengebied, Grip op Wonen, Boudewijn Transport, Lunterbouw, WCA, en voor materialen Van Drenth Buighout & Multidesk en Bouwbedrijf Eikelboom.