Anita Sørensen
Anita Sørensen Foto: aangeleverd

Culemborgse Anita Sørensen op lijst CDA Eerste Kamer

Algemeen

CULEMBORG • Voormalig Culemborgs CDA-raadslid en wethouder Anita Sørensen staat voor haar partij nummer 12 op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Binnen de regio Rivierenland is zij sinds 2016 wethouder voor de gemeente Maasdriel. 

“Ik heb het altijd fascinerend gevonden hoe 17 miljoen inwoners samen proberen – met vallen en opstaan- onze democratie vorm te geven. Ik zou het een ontzettende eer vinden om in de Eerste Kamer mijn bijdrage te leveren aan de wetgeving en samenleving voor heel Nederland.”

Als CDA-er is Sørensen gericht op het werken aan een samenleving waarin iedereen naar vermogen kan meedoen. Waar ruimte wordt geboden aan mensen die alles zelf kunnen, en waar we mensen ondersteunen op de momenten dat ze die ondersteuning nodig hebben. Dit met een overheid die eerlijk en rechtvaardig is, ook als dat betekent dat soms iets niet kan. Waar de verantwoordelijkheid zo dicht mogelijk bij inwoners wordt neergelegd en waar we besluiten nemen waarmee we een toekomst voor onze kinderen kunnen verzekeren. 

Maatschappelijke opgaven
Als wethouder maakt ze van dichtbij mee wat de huidige maatschappelijke opgaven betekenen voor inwoners. “Sommige beslissingen die in Den Haag worden genomen leiden tot veel reparatiewerk op lokaal niveau. Denk dan aan bijvoorbeeld de budgetten voor de jeugdzorg die onvoldoende zijn om het werk goed uit te voeren. Of het abonnementstarief voor de Wmo waardoor het aantal aanvragen bij gemeenten zo hoog is geworden dat soms lange wachtlijsten zijn ontstaan waar inwoners, die deze hulp echt nodig hebben, de dupe van zijn.”

 Met de opgedane ervaringen in onze regio wil ze in Den Haag meebeslissen over de toekomstige inrichting van Nederland en de wetgeving die daarbij hoort. “Daarbij staat voor mij centraal: wat betekent dit voor onze inwoners?”

Anita Sørensen staat op de 12e plaats op de lijst. Het CDA heeft momenteel 9 zetels in de Eerste Kamer. Leden van de Eerste Kamer worden iedere vier jaar gekozen via zogenaamde ‘getrapte verkiezingen’. Daarbij kiezen de provinciale statenleden de leden van de Eerste Kamer. Verkiezingen voor de provinciale staten vinden komende maand plaats op 15 maart.