V.l.n.r. Evelien Schlösser, Prachee van Brandenburg, Josefien Rooks, Rita Boer Rookhuiszen, Rita Braam.
V.l.n.r. Evelien Schlösser, Prachee van Brandenburg, Josefien Rooks, Rita Boer Rookhuiszen, Rita Braam. Foto: aangeleverd

D66 politica op bezoek bij Linawijs

Algemeen

RIVIERENLAND • Op Internationale vrouwendag bezochten de Rivierenlandse vrouwelijke D66 raadsleden Josefien Rooks (Culemborg), Rita Boer Rookhuiszen (West-Betuwe) en Evelien Schlösser (Buren) het bijzondere onderwijs-zorg initiatief Linawijs in Culemborg. Daarbij waren ook D66-kandidaat Eerste Kamerleden Rita Braam (Culemborg) en Prachee van Brandenburg (Leiderdorp) aanwezig.

Linawijs is een initiatief van Marieke Stolte en biedt een gecombineerd aanbod van onderwijs en zorg aan kinderen die in het reguliere onderwijs uitvallen. De zogenaamde ‘thuiszitters’. Het gaat vaak om kinderen met autisme met normale tot hoge intelligentie. Linawijs ging van start in 2018 en heeft inmiddels landelijke bekendheid gekregen. “Linawijs draagt  bij aan echte vernieuwing op het grensvlak van zorg en onderwijs voor de meest kwetsbare kinderen en dus ook meest kwetsbare moeders”, vertelde Braam en Van Brandenburg.

Vervolgens gingen de D66’ers weer de straat op om vrouwen op te roepen vooral te gaan stemmen op 15 maart voor de Provinciale Statenverkiezingen. ‘’We zien nog steeds dat meer mannen dan vrouwen geïnteresseerd zijn in politiek, en vaker stemmen. En dat terwijl vrouwen al ruim 100 jaar stemrecht hebben”, aldus Braam. “Er zijn meer vrouwen nodig in de politiek”, vindt ook Josefien Rooks. “Zoals de hier in Culemborg geboren Anna de Waal. Zij werd in 1953 staatssecretaris van onderwijs en daarmee het eerste vrouwelijke kabinetslid van Nederland.”