Kick-off popcompetitie Parel van de Betuwe

culemborg • De jaarlijkse popcompetitie Parel van de Betuwe komt er weer aan. Maar voordat de deelnemers later dit voorjaar hun krachten meten, is 11 maart in de Gelderlandfabriek in Culemborg een kick-off party met optredens van Rampspoed en Viper 3.0.

Tijdens de 32ste jaargang van de regionale bandwedstrijd Parel van de Betuwe gaan zes bands uitmaken wie er met de hoofdprijs vandoor gaat: 6 Times A Charm, BLIMP, Dysania, Reyck, The Applepickers en Turmoil. Die hebben tot de finaledag op 21 april nog de gelegenheid zich voor te bereiden op hun optreden voor publiek én jury. Een bezoek aan de kick-off kan voor de deelnemers van doorslaggevende betekenis zijn.
Deze dag staat in het teken van elkaar leren kennen, leren van professionals in het vak en kennis maken met de zaal en het podium van de wedstrijd. De bands krijgen workshops van zangeres en coach Linda Vink uit Everdingen, die inzoomt op podiumpresentatie, en boeker en coach Walter Wilhelm uit Culemborg over de zakelijke kant.

In de avonduren kunnen de Parelfinalisten, samen met andere bezoekers, de kunst afkijken bij de bands die deze traditionele start van het Parelseizoen opluisteren. Zo komt Rampspoed de boel op stelten zetten, de feestrockband die er vorig jaar tijdens de Parelfinale vandoor ging met de publieksprijs. Daaraan voorafgaand komen de veteranen van Viper 3.0 in actie, ook oud-Pareldeelnemers en met gitarist André van Toorn in de gelederen die al bij de eerste Parel-finale in 1990 (!) van de partij was, én won.

Aanvang concert 20.00 uur, kaarten à 10 euro via de website
www.degelderlandfabriek.nl.