Culemborg voor Elkaar

culemborg • Deze week lanceert ElkWelzijn het nieuwe vrijwilligersplatform Culemborg voor Elkaar. Iedereen in Culemborg, zowel inwoners als organisaties, kunnen op www.culemborgvoorelkaar.nl hulp vragen en aanbieden. Dorine Ottevanger, directeur bestuurder van ElkWelzijn: “In Culemborg gebeurt al veel: een op de drie mensen doet vrijwilligerswerk. Met dit platform willen we actief worden nog leuker, makkelijker en zinvoller maken, voor een nog bredere groep mensen. Er is zo veel te doen in de samenleving. We willen dat hulp vragen en hulp bieden heel gewoon wordt.”

Vraag en aanbod

verbindt mensen en organisaties die iets nodig hebben en mensen die iets kunnen bieden. Hulpvragen lopen uiteen van hulp bij vervoer, gezelschap en een kopje koffie tot bestuurstaken bij stichtingen. Van een uur tot dagelijks, van eenmalig tot een jaar. Met handige filters en dankzij slimme e-matching kunnen hulpaanbieders makkelijk iets vinden wat aansluit bij hun talenten en tijd. Bekijk de zestig hulpvragen op www.culemborgvoorelkaar.nl

ElkWelzijn faciliteert

ElkWelzijn faciliteert Culemborg voor Elkaar. Achter de schermen helpt het projectteam hulpvragers en -aanbieders met het plaatsen van vraag en aanbod, en bijvoorbeeld met het schrijven van een pakkende vacaturetekst. In de week van 6 maart maken zij het platform bekend in heel Culemborg. Met flyers, een online campagne, via netwerkpartners en door zichtbaar te zijn in de stad. 

Kom langs

Dinsdag 7 maart van 9.00 tot 13.00 uur op de Markt. Woensdag 8 maart van 13.00 tot 17.00 uur, Binnenplein Weeshuis. Donderdag 9 maart van 9.00 tot 12.30 uur, Wijkcentrum de Salaamander. Donderdag 9 maart van 13.00 tot 17.00 uur, Chopinplein. Zaterdag 11 maart van 12.30 tot 14.00 uur, Bolderburen.

Helpen maakt je happy

In gemeenten waar dit platform eerder is geïntroduceerd, blijkt dat het online aanmelden een positief effect heeft op het aantal (jonge) vrijwilligers. Doe mee en maak een ander, de buurt, de wereld én vooral jezelf blij! Ga naar: www.culemborgvoorelkaar.nl. Voor vragen kan men contact opnemen met projectleider Milou Oomens via moomens@elkwelzijn.nl.