Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Rana Dahri is nieuwe kinderburgemeester

culemborg • Donderdag 23 februari is de nieuwe kinderburgemeester en Kinderraad van Culemborg geïnstalleerd. Rana Dahri (10 jaar) is gekozen tot nieuwe kinderburgemeester. Ze zit op de Distelvlinder in groep 6 en houdt erg van dansen. 

Een aantal kinderen heeft deelgenomen aan de naschoolse lessen van de Bredeschool Culemborg. Hierin leren ze over democratie, verkiezingen, debatteren en presenteren. De Kinderraad die regelmatig bij elkaar komt heeft ook een vergadering met de gemeenteraad. Op die manier kan de stem van kinderen gehoord en meegewogen worden bij belangrijke onderwerpen.


NLdoet bij Bolderburen

culemborg • Bolderburen doet zaterdag 11 maart mee met de jaarlijkse NLdoet. De start is om 9.30 uur. De vrijwilligersdag wordt rond 14.00 uur afgerond. Deze dag staat in het teken van het zomerklaar maken van de natuurspeeltuin, buurtcentrum, molen, en Bolderhuis. De vrijwilligers gaan onder andere schoonmaken, tuinieren en een likje verf aanbrengen bij het hek rond de molen. Ook de speelhuis worden weer mooi gemaakt. 

Aansluitend is er een (gratis) lunch voor alle vrijwilligers. Aanmelden kan door te mailen naar natuurtuinbolderburen@gmail.com of te bellen naar 06-10723895.