rpt
rpt Foto: aangeleverd

Nieuw feelgood event in Culemborg: Vintage & Vino, Arts & Crafts

Algemeen

CULEMBORG • Meteen tijdens hun eerste ontmoeting ontdekten Anne van Maris (Vino) en Afke de Groot (Vintage) dat ze, hoewel ze verschillende producten aanbieden, ze een gemeenschappelijke passie delen: fijne momenten creëren voor anderen. Daarom besloten ze samen een Vintage & Vino te organiseren in de Gelderlandfabriek op zondag 26 maart in Culemborg.

Met haar pop-up bedrijf ‘de Groothandel’ biedt Afke al jaren kwaliteitsvintage kleding aan op marktjes, festivals en andere evenementen. Afke: ‘Ik wil graag de zoektocht van mensen naar duurzame, tijdloze en stijlvolle kleding gemakkelijker én leuker maken. Ik selecteer de kleding heel zorgvuldig en zet me in voor een relaxte sfeer. Zo gaan mensen niet alleen naar huis met een mooi kledingstuk, maar ook met fijn gevoel’.

Kwaliteitswijnen
Anne, eigenaar van Vino Moments, zoekt en verkoopt niet alleen bijzondere kwaliteitswijnen van kleine Europese wijnhuizen, maar creëert óók leuke momenten er omheen. Ze organiseert wijnproeverijen, maar is ook regelmatig te vinden op bruiloften en festivals. Anne: ‘Er wordt vaak zo gewichtig gedaan over wijn. Helemaal niet nodig! Aandacht voor kwaliteit en een beetje fun kunnen heel goed samen gaan’.

Gelderlandfabriek
Verder pratend over de invulling van Vintage & Vino zagen ze de Gelderlandfabriek als ideale locatie. Mooi industrieel en inspirerend én goed bereikbaar voor mensen buiten Culemborg omdat het direct naast het station ligt. Bovendien biedt het ook genoeg ruimte om ook andere lokale creatieve en ambachtelijke ondernemers te betrekken bij het concept.

Afke: “In Culemborg en omgeving zijn relatief veel ambachtelijke en creatieve ondernemers. We vinden het heel leuk om die bijzondere producten samen te brengen tijdens Vintage & Vino. Daarom is nu ‘Arts & Crafts’ toegevoegd aan de naam van het event en zijn er naast vintage kleding en wijnen nu ook onder andere prints, kaarten, kussens, kaarsen en vintage interieuritems te vinden.” 

Voor kinderen zijn kinderworkshops van ‘Frøbel & Vlegt’ en ‘Kinderatelier Op Weg’ erbij te boeken. En er zijn zitjes om even te genieten van een drankje en een hapje. Voor ieder wat wils dus. Anne en Afke hopen zo velen een leuke middag te bezorgen.

Vintage & Vino, Arts & Crafts vindt plaats op zondag 26 maart tussen 13.00 en 17.30 uur. Te boeken startmomenten zijn 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur. Meer informatie en tickets zijn te vinden op: www.vinomoments.nl/pages/vintage-en-vino-event