Kunstroute 2023: Inschrijving vanaf 1 maart

culemborg • Kunstenaars die in Culemborg wonen of hier een atelier hebben, kunnen zich vanaf 1 maart weer aanmelden voor deelname aan de Kunstroute Culemborg. Het inschrijfformulier en de algemene voorwaarden zijn te vinden op de website www.kunstrouteculemborg.nl. 

Aan Kunstroute Culemborg nemen jaarlijks tientallen enthousiaste kunstenaars deel. 

Het veelzijdige werk van de lokale kunstenaars wordt exclusief tentoongesteld op diverse locaties in de mooie historische binnenstad. Kunstliefhebbers die de Kunstroute bezoeken kunnen dus genieten van het zeer gevarieerde aanbod van kunstwerken van uiteenlopende disciplines, van de ambiance enkele prachtige historische locaties én zij kunnen terecht bij de winkeliers op beide dagen. 

Ondernemers

Culemborgse ondernemers in het stadshart zijn nauw betrokken en dragen enthousiast bij door, in het weekend waarin de Kunstroute plaats vindt, hun locatie en/of etalageruimte beschikbaar te stellen en zo het centrum in het teken van de lokale kunst centraal te stellen. Overigens kunnen Culemborgse ondernemers ook sponsor worden van de Kunstroute. Hun logo wordt als dank geplaatst op de flyer en op de banner die ook dit jaar weer bij de katholieke kerk op de markt wordt geplaatst. 

Na de zeer succesvolle editie van de Kunstroute van afgelopen jaar, waar een recordaantal bezoekers op af kwam, is de organisatie inmiddels druk bezig met het voorbereiden van alweer de achtste editie. Deze vindt plaats op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. 

Locatie 

Omdat het aantal kunstenaars dat deel wil nemen elk jaar toeneemt, stijgt natuurlijk de vraag naar nieuwe locaties. Wie een locatie heeft in (directe omgeving van) de binnenstad en deze beschikbaar wil stellen kan contact opnemen met de organisatie info@kunstrouteculemborg.nl.. Ook is het mogelijk om Vriend van Kunstroute Culemborg te worden. Door de organisatie financieel te ondersteunen met 20 euro (meer mag ook) helpt men de organisatie én de deelnemende kunstenaars. "In deze tijd van prijsstijgingen en bezuinigingen op kunst en cultuur hebben wij uw vriendschap hard nodig", aldus de organisatie. Het Vriendenformulier is te vinden op de website. Vrienden ontvangen een nieuwsbrief met informatie over de Kunstroute. 


Opening WO 2 Informatiecentrum op vrijdag 21 april

tiel • Het WO 2 Informatiecentrum Rivierengebied, onderdeel van het Flipje en Streekmuseum in Tiel, wordt op vrijdag 21 april 's middags geopend. Ook wordt dan de nieuwe entree van het museum in gebruik genomen.
Het WO 2 Informatiecentrum vertelt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Tiel en het Rivierengebied.