Afbeelding
Foto: ingimage

Adviesraad Sociaal domein en Stichting Culemborg toegankelijk gaan samen

Algemeen

CULEMBURG • Adviesraad Sociaal domein en Stichting Culemborg toegankelijk gaan samen met ingang van 1 januari. De instellingen vormen dan de Adviesraad Sociaal Domein Culemborg Inclusief, een onafhankelijk adviesorgaan. 

Op veel fronten denken en praten zij mee met de gemeente. Ook geven zij gevraagd of ongevraagd adviezen. Dit doen zij aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van de gemeente Culemborg. 

De belangrijkste aandachtsgebieden zijn de zorg, maatschappelijke ondersteuning, werk en inkomen, jeugdhulp en inclusie.

Iedereen is welkom

Als vrijwilligers worden zij benoemd door de gemeente. Veel kennis en ervaring over de aandachtsgebieden WMO, Jeugd, Participatie en Inclusief is daarbij aanwezig. De adviesraad vergadert iedere derde donderdag van de maand (met uitzondering van de maanden juli en augustus). De vergaderingen zijn openbaar: iedereen is welkom. Of dit nu is om te luisteren of met eigen inbreng te komen. Wel is het belangrijk dat men zich van tevoren aanmeldt bij het secretariaat (ASDI-Culemborg@outlook.com).

Zelfredzaamheid vergroten

Door het (advies)werk wil de adviesraad een bijdrage leveren aan het beleid van de gemeente. Deze bijdrage is erop gericht om het gemeentelijke beleid zo goed mogelijk af te stemmen op wat er leeft in de gemeente Culemborg. Op deze manier willen de instellingen de eigen kracht, zelfredzaamheid en deelname van (kwetsbare) inwoners vergroten.

Extra informatie

Meer informatie over de adviesraad sociaaldomein inclusief kan men vinden op www.culemborgkanmeer.nl.