• Maandag 20 februari ontving Bart-Jan uit handen van burgemeester Gerdo Grootheest en wethouder Monica Wichgers de oorkonde.
• Maandag 20 februari ontving Bart-Jan uit handen van burgemeester Gerdo Grootheest en wethouder Monica Wichgers de oorkonde. Foto: John van der Meer

Bart-Jan Nijsingh van restaurant Andermaal gekozen tot Local Hero 2022

Algemeen

CULEMBORG • Bart-Jan Nijsingh, eigenaar van restaurant Andermaal op de Markt, is verkozen tot Local Hero van 2022. Hij ontving maandag 20 februari uit handen van burgemeester Gerdo Grootheest en wethouder Monica Wichgers de oorkonde. 

De Local hero campagne is afgesloten met een etalagewedstrijd en de verkiezing van de Local (binnenstad) hero van 2022. De winnaars van de etalagewedstrijd ontvingen al eerder hun prijzen. Via het wedstrijdformulier en online is er enthousiast gestemd door de bezoekers van het mooie historische centrum van de stad.

Tijdens de periode dat de stemmen binnenkwamen leek het een nek-aan-nekrace te worden tussen Christel Beijer en Anja Elands. Maar uiteindelijk moesten deze twee actieve ondernemers genoegen nemen met een respectievelijke 2e en 3e plaats, achter de afgetekende winnaar Bart-Jan Nijsingh. 

Restaurant Andermaal op de Markt 12 in Culemborg doet zijn naam eer aan. “Het is er heerlijk genieten in een informele sfeer, maar dan anders”, aldus de organisatie van de wedstrijd. “Creativiteit bepaalt hier wat er op jouw bord komt. Van mediterrane heerlijkheden tot bijzondere overzeese gerechten. Allemaal met verse producten bereid.”

Local hero Bart-Jan Nijsingh had altijd al veel belangstelling in de horeca. Na diverse bijbaantjes startte hij in 1999 als 24-jarige ondernemer zijn eigen restaurant. De passie is alleen maar groter geworden. “Ik ben altijd op zoek naar mooie smaken en bijpassende wijnen.” Gasten komen dan ook graag terug. “De kinderen van toen zijn de vaste gasten van nu.”