PvdA: 'Water vasthouden'

RIVIERENLAND •  Henk van ’t Pad uit Leerdam is lijsttrekker voor de Partij van de Arbeid tijdens de waterschapsverkiezing op woensdag 15 maart. De oud-wethouder is al enige jaren heemraad (dagelijks bestuurder) bij het waterschap.

Henk: “Het waterschap wordt belangrijker. Door de klimaatverandering krijgen we steeds meer te maken met zowel wateroverlast als met een tekort aan water. Het waterschap kijkt wat ook op de langere termijn noodzakelijk is voor de veiligheid in Rivierenland.”

De PvdA wil de komende jaren meer inzetten op het vasthouden van water voor droge periodes. “Naast dijken en rioolwaterzuiveringsinstallaties willen we ook dat het waterschap dicht bij de mensen actief is. Iedereen kan zijn/haar steentje bijdragen door bijvoorbeeld (schuur)daken te vergroenen of tegels uit de tuin te halen”. De PvdA maakt zich sterk voor het ondersteunen van vergroeningsprojecten. “Op deze manier kunnen we met z’n allen het riool ontlasten en bijdragen aan het beter opvangen en bufferen van regenwater. Zo kunnen we allemaal, ook op een bescheiden manier, meehelpen de gevolgen van klimaatverandering op te vangen”