• Bas Kuijlenburg
• Bas Kuijlenburg Foto: Aangeleverd

Herdenkingsconcert voor Bas Kuijlenburg

CULEMBORG • Op zondag 12 maart wordt een herdenkingsconcert gehouden voor dirigent Bas Kuijlenburg, die op 17 december 2022 bij een tragisch verkeersongeluk om het leven kwam. Het concert wordt gehouden in de Grote of Barbarakerk. Aanvang 15.30 uur.

De Culemborgse bas-bariton en dirigent Bas Kuijlenburg verongelukte op de provinciale weg N320 in Culemborg, nadat zijn auto frontaal botste met een ambulancewagen. Hij was onderweg naar de middagrepetitie van het evenement ‘Koepelscratch’ in Heiloo. Bas was zestig jaar.

Culemborgs Mannenkoor

Bas was meer dan 15 jaar dirigent van het Culemborgs Mannenkoor en heeft hij tientallen jaren mede vorm gegeven aan een grote hoeveelheid concerten in en buiten Culemborg, als dirigent en als solist. Bij concert- en oratoriumkoren was Bas een graag gehoorde solist. 

Hij soleerde vele malen in Bach’s cantates en passionen, zowel in de basaria’s als in de Christuspartijen. Andere veel gehoorde werken waren ‘Messiah’ van Händel, ‘Elisas’ van Mendelsohn, ‘Ein Deutsches Requiem’ van Brahms.

Initiatief

Het herdenkingsconcert is een initiatief van de familie en de vele culturele vrienden en collega’s van Bas. Bas Kuijlenburg was een heel bekend en gewaardeerd persoon in Culemborg. Als gerenommeerd zanger, zangdocent en dirigent heeft hij veel betekend voor de Culemborgse samenleving. 

Aan dit concert zullen diverse solisten en muzikanten belangeloos meewerken, onder wie vele leden van het koor van De Nationale Opera. Bas Kuijlenburg maakte zelf deel uit van dit koor. 

Het herdenkingsconcert is gratis toegankelijk.