• Bij De Verhalenfabriek verschijnt op zondag 14 mei de serie ‘Liefdeslessen’ van Denise Meijer.
• Bij De Verhalenfabriek verschijnt op zondag 14 mei de serie ‘Liefdeslessen’ van Denise Meijer. Foto: Fleur van Eeuwijk

‘Feelgood is een onderschat genre’

culemborg • Romantische verhalen met een flinke schep humor. Denise Meijer (30) houdt ervan en deed daarom vorig jaar mee aan twee schrijfwedstrijden. Bij de één wint ze en bij de ander krijgt ze alsnog een contract aangeboden. “Het kwam als een grote verrassing."

Schrijven is altijd al een hobby voor Denise geweest. “Ik was bijvoorbeeld lid van de schoolkrant redactie op de basisschool. Dit vond ik geweldig.” Na de middelbare school start ze met de studie Engelse taal en cultuur. “Daarna besloot ik de master literair vertalen te volgen en raakte ik opnieuw geïnspireerd door boeken.” Na een baan te hebben gehad bij een klantenservice, gaat ze aan de slag als copywriter. “Tot ik begin 2021 overspannen raakte en een jaar met alles stopte.”

Het schrijven herontdekken

Met hulp van anderen probeert Denise de draad weer op te pakken. “Ik merkte dat ik mijn liefde voor het schrijven terugvond. Het is voor mij een uitlaatklep en het geeft me veel plezier.” In haar verhalen probeert ze uniek te zijn. “Mijn personages zijn voor veel mensen herkenbaar en de boeken zijn laagdrempelig.”

Haar verhalen passen in het genre feelgood. “De romantiek heeft hierin altijd de boventoon. Daarbij is er vaak een diepere laag of onderliggende boodschap in het boek.” Volgens Denise wordt dit genre flink onderschat. “Juist als je (nog) niet van lezen houdt, of er niet veel tijd voor hebt, is dit iets voor jou.”

Schrijfwedstrijd 

Om het schrijven verder uit te breiden en uit haar comfortzone te treden, deed Denise vorig jaar mee aan twee schrijfwedstrijden. “De schrijfwedstrijd van uitgeverij Loft won ik helaas niet, wel kreeg ik daar een contract aangeboden en heb ik al diverse verhalen mogen schrijven en uitbrengen.” Dit jaar komt het boek ‘Geen zuivere koffie’ uit en gaat ze aan de slag met een serie.

Bij de schrijfwedstrijd van de Verhalenfabriek wint ze wél. “Ik had het totaal niet verwacht en stond perplex. Ze wilden dat ik van mijn ingezonden verhaal een serie zou maken en dit vond ik een goed plan.” De serie gaat over een docent Engelse die erg perfectionistisch is en moet samenwerken met een collega die daar totaal anders over denkt. Toch verloopt dit anders dan ze in eerste instantie bedenkt. De serie heet Liefdeslessen en alle drie de delen verschijnen op zondag 14 mei.

Al Denises boeken zijn tot nu toe uitgebracht als e-book. "Deze kun je lezen op een e-reader, tablet of op je telefoon. In de toekomst hoop ik een papieren boek te mogen uitbrengen. En hoe mooi zou het zijn als de feelgood verhalen bekender worden? Het is een onderschat genre.” Denise haalt veel energie uit dit werk en is nog lang niet klaar met het schrijven van boeken. "Ik doe nu wat ik écht leuk vind.”

Denise schreef tot nu toe ‘Zondebokken en selfies' en het kerstverhaal ‘Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé'. Beide zijn verkrijgbaar als e-book én als luisterboek via reguliere verkoopkanalen. Op de hoogte blijven van Denise? Dit kan op Instagram: @denisemeijer92

Fleur van Eeuwijk