• Kinderen in actie bij Badminton Club Culemborg
• Kinderen in actie bij Badminton Club Culemborg Foto: Eigen foto

‘Gezelligheid staat bij ons op nummer één'

Culemborg • Een sportclub waarbij je op elk niveau mee kunt doen. Dit vind je bij Badminton Club Culemborg die al ruim vijftig jaar bestaat. Iedereen mag langskomen voor een gratis proefles of om de sport uit te proberen. “De sfeer binnen onze vereniging is altijd fijn en natuurlijk is presteren belangrijk, maar gezelligheid staat bij ons op nummer één.”

Voorzitter Jacqueline van Staveren is al vanaf kleins af aan bij de vereniging betrokken. “In de pubertijd heb ik de sport even aan de kant gezet maar daarna ben ik weer begonnen. Naast het spelen ben ik ook altijd actief als vrijwilliger geweest.” Momenteel treedt ze in de voetsporen van haar vader. “Hij is jarenlang voorzitter geweest. Toen deze functie vrijkwam, voelde ik me verantwoordelijk en besloot ik de taak op me te nemen.”

Korte lijntjes

Samen met het bestuur zorgt de badmintonclub ervoor dat eventuele nieuwe leden enthousiast raken. “We hebben behoorlijke zware periodes gekend. Denk aan een ledenterugloop en de coronacrisis.” De club is daarom volop bezig om met creatieve manieren de club gezond te houden. “Hierin proberen we onze lijntjes kort te houden. Zodat mensen gemakkelijk weten waar ze hun vragen kunnen stellen.”

Van 6 tot 100 jaar

De leeftijden binnen de badmintonclub verschillen. “Eigenlijk zeggen we dat iedereen hier mag spelen van 6 tot 100 jaar. Dit komt omdat iedereen op zijn of haar eigen niveau mag badmintonnen.” Zelfs de woonplaats van de leden is heel divers. “Mensen uit heel Nederland komen naar ons toe.”

Het bestuur richt zich momenteel voornamelijk op de jongeren. “De afgelopen jaren hebben we niet meegedaan aan de jeugdcompetitie en dit willen we weer gaan oppakken. Daarnaast hopen we meer jongeren enthousiast te kunnen maken voor de sport.” Want wat er zo leuk aan is? “Het is een divers spelletje binnen een gezellige vereniging. Daardoor kan iedereen het op zijn of haar eigen manier beleven.”

Kom ook langs!

Dinsdag- en vrijdagavond is de sportclub in T.V. Ter Weijde geopend voor de jeugd, recreanten en competitiespelers. "Op woensdagochtend zitten we in de sporthal van Parijsch voor mensen die overdag willen sporten.” Benieuwd geworden naar badminton? De club biedt drie gratis proeflessen aan zodat je kunt kijken of het iets voor jou is. Mensen mogen zich hiervoor aanmelden via de website https://www.bcculemborg.nl/

Fleur van Eeuwijk