Wethouder Misha Peters richt het woord tot Ton Elie
Wethouder Misha Peters richt het woord tot Ton Elie Foto: Trihalis

Wereldkampioen Ton Elie gehuldigd

Algemeen

CULEMBORG • Tijdens de jaarlijkse clubavond van Triathlonvereniging Trihalis werd Ton Elie (56) uit Culemborg door wethouder Mischa Peters (sport) in het zonnetje gezet.

Ton wist de mythische IronMan Triathlon (WK) in Kona (Hawaii) in oktober 2022 in zijn leeftijdscategorie winnend af te sluiten. Ton vertelde aan de clubleden van Trihalis zijn verhaal en zijn ‘Road to Hawaii’ en bracht dit met foto’s en video’s van onder meer zijn sportieve prestatie in beeld. Daarna richtte de Culemborgse wethouder zich tot Ton en overhandigde hem namens het gemeentebestuur een prachtige bos bloemen.

Ton kreeg uit handen van het bestuur van Trihalis een unieke Trisuit uitgereikt: het Trihalis Trisuit met de kleuren van de regenboog(trui).

De Culemborger heeft zich met zijn prestatie opnieuw geplaatst voor het WK van 2023. Of hij opnieuw deel zal nemen is echter nog de vraag.

Ton’s ‘Road to Hawaii’  is ook te beluisteren op de Podcast van  ’Wat als de Wielerpodcast’ : https://www.watalsdepodcast.nl/wielerverhaal13-ton-elie/