Living en La Nuit du 12 bij Lingefilm

geldermalsen • Deze week draait LingeFilm het Engelse na-oorlogse drama Living en La Nuit du 12.

Living is het Engelstalige antwoord op de Japanse film ‘Ikiru’ van Akira Kurosawa. De film volgt de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een eenzame kantoorklerk die verneemt nog maar kort te leven te hebben en wanhopig probeert de verloren tijd in te halen en de wereld iets mooier na te laten. Hij ontdekt daarbij dat hij niet zozeer bang is om te sterven maar dat hij altijd bang is geweest voor het leven. Een aangrijpende film met een prachtige hoofdrol van Bill Nighty (‘Love Actually, Mama Mia en kapitein Davy Jones in de Pirates of the Caribbean-films’).

La Nuit du 12

La Nuit du 12: Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een moordzaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken, en maar blijft rondspoken. Clara's moord, op de nacht van de twaalfde, is er zo eentje. In die nacht wordt de jonge Clara op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Van de dader ontbreekt elk spoor. In deze intense whodunnit volgen we twee inspecteurs die alles op alles zetten om opheldering te brengen in de zaak. 

Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde moord op een jonge vrouw in Parijs die nooit werd opgelost. De film scoorde 4 sterren bij onder andere de filmrubriek van de Volkskrant en de VPRO.

Aanvang zaterdag om 20.30 uur, zondag en woensdag om 20 uur. E-tickets via www.lingefilm.nl.