Libero Yannick Middelkoop veegt de bal van de vloer
Libero Yannick Middelkoop veegt de bal van de vloer Foto: Frans Overdijk

Slim spelend Shot wint weer

culemborg • De volleyballers van Shot wonnen zaterdag in sporthal Interweij met 3-1 van het tweede team van de Utrechtse studentenvereniging. Aangezien de wedstrijd in Utrecht vrij eenvoudig was gewonnen, begon de thuisclub ontspannen aan de wedstrijd, en wellicht zelfs net iets te ontspannen.

In de eerste set speelde Shot op alle fronten net iets minder nauwkeurig dan de laatste maanden gebruikelijk. Men kon daardoor geen echte vuist maken. Spelverdeler Thijs Verbeek kreeg een voorproefje van wat hem deze wedstrijd te wachten stond, heel veel lopen om ballen bespeelbaar te houden. Tot op het eind van de eerste set liepen beide teams gelijk op waarna Protos ietwat gelukkig aan het langste eind trok en met 23-25 de eerste set won.

Aan het begin van de tweede set bracht John Kemp met Ricardo van der Velde nieuwe energie in de ploeg en dat pakte goed uit. De tweede set werd overtuigend gewonnen met 25-17. De pass verbeterde, service druk was goed, en ook aanvallend werd doorgepakt.

In de derde set begon Shot opnieuw gefocust, maar omdat opnieuw een hapering ontstond werd Istvan Tkalecz ingebracht. Zonder noemenswaardige problemen trok Shot ook deze set vervolgens over de streep met 25-16.

Het beeld in de vierde set was compleet anders. De Utrechtse studenten liepen weg van Shot en Shot had het nakijken. Coach Kemp wisselde volop spelers, waaronder de spelverdeler Verbeek die er doorheen zat. Om de tegenpartij verder in het nauw te drijven gaf hij concrete aanwijzingen om de servicestrategie aan te passen. Punt voor punt knokte Shot zich zo terug maar kon niet voorkomen dat Protos op setpunt kwam. Nog eenmaal rechtten de mannen van Shot hun rug en wisten zo toch de set te winnen met 26-24, en daarmee ook de winst in de wedstrijd veilig te stellen. John Kemp was niet ontevreden na afloop: “Kijk, het liep niet zo goed als in de laatste wedstrijden, we maakten te veel fouten. Door het wisselen kreeg het team wel steeds nieuwe impulsen, dat pakte goed uit. Ik denk dat we vooral tactisch de wedstrijd uiteindelijk hebben gewonnen. Dat is wel nieuw voor ons, maar daarmee is dat ook een compliment aan het team.” De volgende wedstrijd van Shot is pas op 4 maart, als het uit tegen VV Amsterdam speelt.

Vriendenschaar gelijk tegen Zwaluwen Utrecht

culemborg • Vriendenschaar speelde zaterdag op eigen terrein met 1-1 gelijk tegen Zwaluwen Utrecht. De gasten kwamen een minuut voor het einde van de eerste helft op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft leek het er lange tijd op dat de Culemborgers het potje zouden verliezen. In de slotminuten kwam dan toch nog de gelijkmaker na een aanval die was opgezet door Souhail Souhail Maatougui. De bal kwam in de voeten van Finn Spierings en die wist met een uiterste krachtsinspanning in het doel van Zwaluwen Utrecht te schieten: 1-1.