Campagne Meld Misdaad Anoniem van start

culemborg • Maandag 13 februari is in Culemborg een online campagne gestart om Meld Misdaad Anoniem (MMA) meer onder de aandacht te brengen. Deze campagne is onderdeel van onze aanpak om criminaliteit terug te dringen en waar mogelijk te voorkomen. 

Door meer bekendheid te geven aan Misdaad Anoniem hoopt de gemeente dat mensen die twijfelen, toch meldingen doen. "Met de informatie van inwoners en ondernemers kan de politie sneller handelen." Jaarlijks worden er 20.000 meldingen doorgestuurd naar de politie, gemeenten en andere opsporingsinstanties. Daarmee worden dagelijks zaken opgelost. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in jouw eigen omgeving.

Meld Misdaad Anoniem
MMA is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over (ernstige) criminaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de productie en handel van synthetische drugs, hennepteelt, ondermijnende criminaliteit en wapen- of mensenhandel. Alleen als anonimiteit gewaarborgd is, stuurt MMA de anonieme melding naar de politie en andere opsporingsdiensten. Op basis van de tip, wordt gekeken of zij over kunnen gaan tot actie. “Om de criminaliteit in onze stad aan te pakken, hebben we elkaar hard nodig. Alle informatie van inwoners en ondernemers doet er toe”, zegt Gerdo van Grootheest, burgemeester Culemborg.

Bereikbaarheid
MMA is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kan je 24/7 melden via meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Campagne
Dit jaar wordt deze campagne drie keer uitgezet. Van 13 tot 27 februari, van 20 maart tot 3 april en van 24 april tot 8 mei. Naast social media en googleadvertenties worden er ook posters verspreid. Er komen borden langs de weg, ze worden onder andere ook opgehangen op centrale plekken van seniorenwoningen en op de middelbare scholen.