• Rapper PAX The Humanoid
• Rapper PAX The Humanoid

Pax The Humanoid en Niels Broos in Gelderlandfabriek

Cultuur

CULEMBORG • Een gouden duo doet 19 februari de Gelderlandfabriek in Culemborg aan. Rapper PAX The Humanoid en toetsenist Niels Broos bundelen hun krachten op het podium in de maandelijkse reeks Jam, Jazz & Pizza.

PAX kreeg landelijke bekendheid als de – letterlijk - grote blikvanger van The Kyteman Orchestra, een orkest van twaalf muzikanten en tien mc’s. Ze pakken dubbel platina, de Popprijs en een Edison, staan op Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz en Eurosonic/Noorderslag en verkopen jaren achtereen alles uit.

Maar het begon minder spectaculair. Als zesjarige epilepticus besteedde PAX zijn vrije tijd thuis achter de drums terwijl zijn leeftijdsgenoten buiten het leven ontdekten. Na zijn genezing bleef de wereldvreemde puber zich al vluchtend van pesterijen verder isoleren. Na de Kyteman-periode is het nu tijd voor zijn eigen verhaal. Ontroerend, onvermijdelijk en overweldigend. Samen met Niels Broos. Die nam PAX ooit onder zijn vleugels om eindelijk een album af te maken en een band te stichten om ‘the humanoid’ op de best mogelijke manier te presenteren. De omlijsting komt van dj Juliënne, ‘hip hop ambassadeur van Gelderland’.

Aanvang 14.30 uur, kaarten via www.degelderlandfabriek.nl