Lezing: 'Weg uit Ruinerwold'

tiel • 'Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold' is het boek van Israel van Dorsten, de vierde van de negen kinderen van Ruinerwold. Hierin beschrijft Israel hoe hij zich definitief losmaakte uit de geloofswereld van zijn vader, die hem vijfentwintig jaar lang in zijn macht had.  Op dinsdag 14 februari vertelt Israel vanaf 20.00 uur in Tiel, tijdens de eerste BiebTalk van 2023, over zijn boek. 

In oktober 2019 verliet Israel de boerderij waar hij jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen', aldus Israel. "Op dat moment maakte ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader, die mij vijfentwintig jaar lang in zijn macht had."Mijn vaders geloof en overtuigingen waren mijn realiteit: naar school ging ik niet, ik bestond niet eens voor de buitenwereld, en ik had geen vrienden. Er waren alleen de geesten die om ons heen dwaalden en waarmee we praatten."

De lezing is in de Bibliotheek in Tiel bij te wonen én thuis te volgen via een livestream. De fysieke tickets zijn uitverkocht, de livestream is nog te reserveren. Kosten livestream: 3,50 euro; gratis voor leden.