Man met slijptol betrapt bij fietsenstalling station

culemborg • Op het station in Culemborg was vrijdag 27 januari een persoon met een slijptol het slot van een fiets aan het doorslijpen in de fietsenstalling. 

Hij werd betrapt door een andere man, die het incident meldde bij de politie. De verdachte liep vervolgens weg. 

Door het duidelijke signalement dat de melder had gegeven, zag de politie de verdachte al snel lopen. Maar wel aan de andere kant van het station. 

De politie is vervolgens met de auto zo snel mogelijk naar de andere kant gereden. 

Stroomstootwapen

Eén collega liep op richting het station. Hij hoorde geritsel in de bosjes en riep: 'Politie! Kom tevoorschijn!' De agent zag dat er een persoon in de bosjes zat, maar kon niet zien wat de man deed of wat hij eventueel vast had. Daarom hield hij zijn stroomstootwapen gericht. Hierop kwam de man uit de bosjes en gaf zich over.

Doorgeslepen

Achter de man lag een rugzak in de bosjes met hierin de slijptol. Later bleek het slot van de fiets bijna helemaal doorgeslepen te zijn, de dader was net op tijd gestoord door de melder. 

De politie heeft een briefje op de fiets gedaan met het verzoek om aangifte te doen. De politie hoopt dat de betreffende persoon zich alsnog meldt. 

Melden kan via een PB, of via het telefoonnummer: 0900-8844 met vermelding van het zaaknummer (2023042055). De verdachte is aangehouden.