• Daisy is één van de initiatiefneemsters van de Liefdesfabriek op 14 februari in de Gelderlandfabriek.
• Daisy is één van de initiatiefneemsters van de Liefdesfabriek op 14 februari in de Gelderlandfabriek. Foto: Denise Spronk

'Liefde is waardevol en gun je iedereen'

Culemborg • Elkaar écht leren kennen en wellicht een duurzame liefdespartner ontmoeten. Dit kan op 14 februari voor alle vrijgezelle mannen en vrouwen uit Culemborg. Tijdens dit event ga je even terug in de tijd. “Telefoons zijn verboden zodat je de focus op elkaar kunt leggen, net als vroeger.”

De Gelderlandfabriek wordt op 14 februari omgetoverd tot de Liefdesfabriek. Dit initiatief is mede ontstaan door Daisy (36) die ook het online platform Wooing heeft opgericht. “Op dit platform kun je online een box kopen waarmee je eenmalig een brief schrijft over jezelf. Daarna gaat het avontuur offline verder. Je wordt gematched aan de hand van een vragenlijst, foto’s en brief. Als er potentiële kandidaten zijn, krijg je zijn/haar brieven op de mat. Zodra er van allebei kanten een ‘ja’ is, ga je op een meet-cute.”

De Liefdesfabriek

Voor iedereen die zin heeft om moeite te doen voor de liefde, elkaar beter wil leren kennen en zin heeft om te dansen, is de Liefdesfabriek de ultieme plek. “Liefde is waardevol en gun je iedereen. Toch kun je dit vaak niet vinden op datingapps en tijdens speeddates. Daarom is de Liefdesfabriek er waar je op een laagdrempelige manier elkaar leert kennen. Wie weet zit de liefde van je leven ertussen!”

Om 19:30 uur wordt het event geopend door een presentator en ontvangt iedereen een bingo kaart en zoek je een match. “Zoek bijvoorbeeld iemand die ook getrouwd is geweest.” De rest van de avond staat in het teken van elkaar leren kennen onder het genot van een drankje en een dansje. “Met muziek van vroeger en telefoons zijn verboden! Zo kan er echte liefde ontstaan.”

Je inschrijven voor de Liefdesfabriek kan tot en met 10 februari. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Gelderlandfabriek. De initiatiefneemsters willen ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. “Man of vrouw, wees niet bang om je aan te melden. Het is voor iedereen spannend en dat snappen we!”

Fleur van Eeuwijk