• Kim Verschoor opent haar eigen solo-expositie in Culemborg.
• Kim Verschoor opent haar eigen solo-expositie in Culemborg. Foto: Eigen foto

'Patronen en herhalingen fascineren'

Culemborg • Als beeldend kunstenaar laat Kim Verschoor (42) verschillende werken zien. Van grafische, abstracte pentekeningen tot zeefdrukken en verhalende beelden. Een aantal van haar kunstwerken zijn te bewonderen in haar solo-expositie aan de Kattenstraat 12 in Culemborg. “Het zou leuk zijn als mijn werk mensen aanspreekt en opnieuw laat kijken.”

De beeldend kunstenaar is altijd al creatief geweest. “Als klein meisje wilde ik graag stratenmaker worden. Ik kon uren kijken naar de stenen die één voor één in een mooi patroon neergelegd werden”. Toch kiest Kim voor de opleiding Onderwijskunde en werkt jarenlang als conceptontwikkelaar. “Tot ik besloot om naar de kunstacademie te gaan. Na het afronden van de academie heb ik al mijn zekerheden opgegeven en ben ik nu aan het doen wat ik écht leuk vind.”

Naast haar autonome werk geeft Kim ook les als vakdocent beeldend aan diverse scholen in Culemborg. “Ik leer de kinderen geen technieken maar wil ze laten kijken zodat ze echt zien! Dit kan een stripboek zijn maar ook grote betonnen olifanten langs een snelweg.”

Solo-expositie

Met vormen, structuren, patronen en herhaling gaat Kim intuïtief aan het werk. Zij werkt geordend en gestructureerd en dan weer met chaos en experiment. Het resultaat is altijd spannend. “Op dit moment werk ik voornamelijk met pen op papier. Maar ik ben al bezig met nieuwe ideeën. Ik wil graag grotere pentekeningen maken. Ook werk in de openbare ruimte spreekt me aan of met inkt en video-installaties nieuwe interessante beelden maken. Als het ritme er maar in zit”.

Aan de Kattenstraat 12 in Culemborg heeft Kim afgelopen vrijdag de deuren van haar solo-expositie geopend. “In de etalage hangt een mobiele versie van mijn installatie die Lek en Linge voor hun VMBO-gebouw kocht. Binnen zal ik voornamelijk pentekeningen tonen”.

De deuren zijn vier zaterdagen geopend waarbij Kim er zelf ook is. Ook is de expositie te bezoeken op afspraak. Kim én haar werk vind je in haar nieuwe atelier bij Haaks. Een plek met creatieve ondernemers en kunstenaars die als doel hebben gesteld kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Fleur van Eeuwijk