Jaap Benschop in actie bij V.C. Shot Culemborg.
Jaap Benschop in actie bij V.C. Shot Culemborg. Foto: Frans Overdijk

'Teamgevoel bij V.C. Shot ga ik missen'

Culemborg • De recreatieve volleyballer heeft genoten van zijn lidmaatschap en kijkt positief terug op het teamgevoel binnen de vereniging. 

Toch blijft hij wel betrokken. “Mijn twee kleinkinderen, dochter en schoonzoon volleyballen daar ook. Ik zal daarom zeker nog weleens bij de derde helft aanwezig zijn.”

De oud-volleyballer heeft een sportief verleden. “Voordat ik in 1997 in Culemborg kwam wonen, heb ik in Amsterdam en Muiden gewoond. Daar zat ik op de gymnastiekvereniging en leerde ik de sport volleybal kennen.” De interesse voor deze sport groeit en zodra hij in Culemborg komt wonen, besluit hij zich aan te melden bij volleybalvereniging V.C. Shot.

Een teamsport

Deze vorm van beweging bevalt Jaap erg goed. “Ik denk dat ik daarom zo lang lid ben geweest. Daarbij vind ik het mooi dat volleybal een teamsport is waarbij de prestatie van het team belangrijk is. En de teamsport zorgde ervoor dat ik mijn vaardigheden kon bijhouden en vergroten.”
Toch heeft Jaap nooit voor een wedstrijdniveau gekozen. “Ik heb als recreant ruim vijftig jaar gevolleybald en dit beviel mij goed. Tot mijn huidige leeftijd heb ik dit, binnen een seniorenteam, kunnen doen en ik ben blij dat de vereniging deze mogelijkheid bood.”

Daarnaast is hij speaker geweest bij de zaterdagse (Nevobo) recreantentoernooien. “Daar was ik omroeper van het spelschema. Dit vond ik erg leuk.”

Na 25 jaar gestopt

De sociale, aantrekkelijke en gezellige vereniging gaat Jaap enorm missen. “Op mijn 85ste verjaardag heb ik afscheid genomen van de vereniging. Ik vond dit een mooie mijlpaal om te zeggen dat ik ermee stop.” 

De reden van dit besluit is, dat hij merkte dat zijn lichaam minder soepel werd. “Natuurlijk ga ik het missen maar ik heb gelukkig nog meer hobby’s waar ik me mee bezig kan houden.” Zo is Jaap lid van de sterrenkunde vereniging en de oudheidkunde vereniging. De betrokkenheid naar V.C. Shot verdwijnt niet. “Mijn twee kleinkinderen, dochter en schoonzoon spelen bij de vereniging. Daarom is V.C. Shot nog altijd het gesprek van de dag als we bij elkaar zijn.” Na 25 jaar lidmaatschap heeft Jaap een zilveren speld, boekje over volleybal en een fles wijn gekregen. "Dit is een heel mooi gebaar en ik ben de vereniging dankbaar voor de sportieve en gezellige jaren.”

Fleur van Eeuwijk