• Samen met Jobgroep op zoek naar een nieuwe baan.
• Samen met Jobgroep op zoek naar een nieuwe baan. Foto: Kees de Winter

Jobcoach helpt bij de zoektocht naar werk

Algemeen

10:00-11:30 uur, Culemborg, Herenstraat 29. Werkzoekenden kunnen zich opgeven voor de komende JobGroep, die start op dinsdag 14 februari. Al ruim 300 mensen hebben ervaren hoe motiverend dit is, waarvan meer dan 60% een baan heeft gevonden. 

Samen onderzoeken

Daarnaast is het een goede stap om, samen met gelijkgestemden, stap voor stap te ontdekken waar iemand voor staat, welke functies passen, en hoe daarop goed te solliciteren. Er worden diverse thema’s uitgediept, die helpen in de zoektocht naar passend werk. 

Netwerken is tegenwoordig erg belangrijk in het sollicitatieproces, maar presentatie door middel van motivatiebrief en curriculum vitae ook. Het begint met onderzoek naar de persoon, belangrijke waarden, kwaliteiten, kennis en kunde. Al deze zaken, en meer, komen aan bod tijdens de JobGroep. 

Interactief

Op inspirerende wijze wordt er interactief uitgewisseld met de andere deelnemers. Door de ervaren trainers worden ook tips en adviezen gegeven. Een van de deelnemers heeft het als volgt ervaren:

“Door de JobGroep bijeenkomsten heb ik inzicht gekregen in wat ik belangrijk vind in mijn werk en het heeft mij geleerd om hulp te vragen. Het is mooi te ervaren dat mensen je graag willen helpen en wat een “netwerk” voor iemand kan betekenen.” 

“JobGroep is hierdoor een echte aanrader. De begeleiding is persoonlijk en sluit goed aan. Door mensen die dit doen met veel passie. Dat maakt JobGroep bijzonder en het zorgt voor succes.”

Aanmelden

Deelname aan de JobGroep is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Bij voldoende aanmeldingen kan het zijn dat de groep vol zit. Er zijn totaal acht bijeenkomsten die plaatsvinden van 10.00-11.30 uur in de trainingsruimte bij de bibliotheek in Culemborg, in het Elisabeth Weeshuis, Herenstraat 29. 

Voor aanmelding en meer informatie: www.jobhulp.org.