Aanmelden winterfonds mogelijk vanaf 30 januari

culemborg • Maatschappelijke-, publieke - en sportorganisaties en het midden- en kleinbedrijf (MKB) die in de problemen zijn gekomen door de sterk gestegen energieprijzen, kunnen bij de gemeente een bijdrage aanvragen uit het winterfonds. 

De provincie stelt voor de gemeente Culemborg bijna 140.000 euro beschikbaar om deze groep te helpen met de gestegen energiekosten.

De subsidie is bedoeld voor de grootste nood op korte termijn.

Energieprijzen 

Het bedrag is te beperkt om alle organisaties en het MKB goed te kunnen helpen. Daarom kunnen bedrijven en organisaties alleen een bijdrage aanvragen voor drie maanden van de hogere energiekosten. Om de subsidie op een eerlijke wijzete verdelen zijn randvoorwaarden vastgesteld. Zo moet een organisatie of bedrijf onder andere ingeschreven zijn bij de KvK, gevestigd zijn in Culemborg, een eigen energierekening hebben en te maken hebben met hogere energiekosten.

Als er veel aanvragen binnenkomen, kijkt de gemeente of er nog aanvullende fondsen kunnen worden ingezet. Anders wordt het budget verdeeld onder de aanvragen.

De gemeente hoopt hiermee organisaties toch een beetje te kunnen helpen die echt in de problemen komen door de hoge energiekosten.

Van 30 januari tot en met 19 februari kan de bijdrage aangevraagd worden en staat het aanvraagformulier op de website. Dit bericht en de voorwaarden zijn nu al wel te vinden op: 

www.culemborg.nl/winterfonds