• De Schotse dans.
• De Schotse dans. Foto: Frits Couwenberg

Feestelijke balavond met Schotse dans

culemborg • Volksdansgroep Oriënt houdt op zaterdag 4 februari in de Gelderlandfabriek een feestelijke balavond met traditionele Schotse dans. Aanvang 20.00 uur.

Het wordt een avond waarbij de traditionele Schotse dans de Cèilidh het belangrijkste onderdeel vormt. De caller Carieke gaat iedereen in de zaal leren hoe deze dans moet, om vervolgens met z'n allen er een groot dansfeest van te maken. Natuurlijk met live Schotse en Ierse muziek van Maggies Wedding, ontstaan in 2011 toen een vriendin van de bandleden in het huwelijksbootje stapte. Ze werden gevraagd Ierse muziek te spelen bij haar bruiloft en dit was zo'n succes dat ze als band door zijn gegaan met als naam 'Maggies Wedding'. 

Het repertoire groeide in de loop van de tijd en bestaat vooral uit Iers/Schots/Engelse volksmuziek, zowel akoestisch als vocaal en uiteenlopend van langzame weemoedige ballades tot opzwepende jigs en reels. Het instrumentarium is indrukwekkend: gitaar, bouzaki, accordeon, fluit, viool, bodhran enz. Bandleden zijn Annemarie Roelink (viool/lepeltjes), Ies Mueller (fluit), Hieke Zoon (bas gitaar), Dominic Dingena (Banjo), Beate Hazeleger (percussie), Arjen Volkers (accordeon/gitaar) en Peter Merry (gitaar/zang).

De entree bedraagt 12,50. Meer informatie en reserveren via https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/ceilidh/ of via www.volksdans-culemborg.nl.