• KWC in Culemborg heeft veel te bieden.
• KWC in Culemborg heeft veel te bieden. Foto: aangeleverd

Open Huis Festival KWC voor leerlingen groep 8

Algemeen

CULEMBORG • Een TikTok-dans-workshop, DJ-en, glasblazen, colour festival en een haai ontleden zijn een greep uit de vele activiteiten tijdens het Open Huis Festival van KWC.

Het Open Huis Festival duurt van 18.00 tot 21.00 uur en vindt plaats op de locatie Beethovenlaan 1 (tl, havo, vwo en KWC-agora) en Gershwinhof 1 (vmbo en praktijkonderwijs).

Natuurlijk is er volop gelegenheid voor de aanstaande leerlingen en hun ouders om een kijkje te nemen in de beide KWC-gebouwen en kennis te maken met de school, de docenten en de leerlingen. 

Er wordt van alles verteld over het onderwijs. Ze kunnen een les uitproberen en de kansen en keuzes ontdekken die het KWC biedt, zoals tweetalig onderwijs. KWC is een Global Citizen School, waar leerlingen veel opsteken over andere culturen. Tijdens deze avond zijn er optredens van de school-DJ’s, schoolbandjes en muzikale leerlingen. 

Ook kan men meedoen met een sportles of leren dammen van Europees jeugdkampioen Simon Harmsma. Hij zit op het KWC omdat deze school een speciaal programma heeft voor sporttalenten. Voor alle aanstaande brugklassers ligt er tijdens het Open Huis Festival een lijstje met ‘tips voor bruggers’ klaar, samengesteld door bovenbouwleerlingen uit de havo om de nieuwe leerlingen een zelfverzekerde start op de middelbare school geven. Meer informatie op www.kwc-culemborg.nl.