Nieuwjaarsreceptie bij Zonnebloem

culemborg • Op woensdag 18 januari houdt de Zonnebloem afdeling Culemborg haar nieuwjaarsreceptie om 13.30 uur in de Open Hof, Beethovenlaan 2 te Culemborg. 

Dit is mede de aftrap voor het jubileumjaar. De afdeling bestaat 30 jaar.
Na een welkomstwoord door voorzitter Gerda van Haaren wordt samen met wethouder Peters getoost op het nieuwe jaar. Tevens zal de wethouder de openingshandeling van het jubileumjaar verrichten.
De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie met plaatselijke en regionale afdelingen die helemaal door vrijwilligers worden bestuurd. Er zijn landelijk zo’n 31.000 vrijwilligers actief. Alleen op het hoofdkantoor in Breda werken in totaal 100 betaalde medewerkers om alle vrijwilligers in het land professioneel te ondersteunen.

Lichamelijke beperking 

De vrijwilligers van de Zonnebloem zijn er met name voor mensen met een lichamelijke beperking. Door die beperking kunnen zij in een sociaal isolement komen. De vrijwilligers gaan bij onze gasten op bezoek voor een kopje koffie/thee en een praatje. Ook organiseert de afdeling per jaar een activiteit zodat men er gezellig even 'uit' is. Naast de nieuwjaarsreceptie is er bingomiddag, een high tea, een gezellige lunch, een boottocht. Maar het kan ook een museumbezoek zijn en als mensen dat willen wordt een activiteit 1-op-1 georganiseerd. Bijvoorbeeld met de Zonnebloem-auto een dagje naar het strand of de geboorteplaats van iemand bezoeken.