Een goed begin met Augustinus

CULEMBORG • Burgemeester Gerdo van Grootheest gebruikte zaterdag in zijn korte nieuwjaarstoespraak een mooi en ook voor deze tijd heel toepasselijk citaat van kerkvader Augustinus: “Het zijn slechte tijden, het zijn moeilijke tijden. Dat zeggen de mensen tenminste. Laten we liever goed leven. Dan worden de tijden vanzelf goed. Wij zijn de tijden. Zoals wij zijn, zijn de tijden.”

Volgens Van Grootheest zijn deze bespiegelingen van Augustus ook van toepassing op Culemborg anno 2023. “Wij bepalen in deze stad hoe het gaat. Wij bepalen of we om iemand heen staan. Wij bepalen het goede leven, de goede tijden.”

De burgemeester zei enorm trots te zijn op alle vrijwilligers, mantelzorgers, burgerinitiatieven en ondernemers. Stadsgenoten die elke dag bezig zijn om de stad weer een stukje mooier te maken. “Ook in 2023 moeten we omzien naar elkaar, om het goede leven in deze stad te creëren. En om die zorgzame Vrijstad te zijn en te blijven, ook in dit jaar.”


Busje belandt in water, bestuurder foetsie

ZIJDERVELD • Langs de A2 bij Zijderveld is in de nacht van zaterdag op zondag een busje in het water beland. Toen de hulpdiensten rond 03:00 uur aankwamen op de locatie lag er inderdaad een busje in het water, maar de bestuurder was nergens te bekennen. Mogelijk is de bestuurder gevlucht, vanwege het rijden onder invloed. Het busje liet een spoor van tientallen meters achter in de berm.
Een bergingsbedrijf heeft het bestelbusje uit de sloot gehaald en meegenomen.


Nieuwjaarsreceptie bewoners Voorkoop

culemborg • Regen en wind waren er de oorzaak van dat de geplande Nieuwjaarsbijeenkomst voor de wijkbewoners van Voorkoop in Culemborg op 15 januari niet doorging. Het goede nieuws is dat dit zondag de 22e wél doorgaat. Van 14.00 tot 15.30 uur op de parkeerplaats op de Schapebloem achter Prezzent. Alle Voorkoop-ers zijn dan welkom voor een gezellige nieuwjaarsreceptie. Voor oliebollen, glühwein en warme chocolademelk rond een houtvuurtje wordt gezorgd.