Op het Nieuwjaarsbal werden acht leden gehuldigd voor hun 12,5 jaar lidmaatschap in de afgelopen jaren.
Op het Nieuwjaarsbal werden acht leden gehuldigd voor hun 12,5 jaar lidmaatschap in de afgelopen jaren. Foto: Frits Couwenberg
fotoreportage

Nieuwjaarsbal Volksdansgroep Oriënt

Algemeen

CULEMBORG • Volksdansgroep Oriënt hield onlangs een Nieuwjaarsbal. Het was tevens de afsluiting van het jubileumjaar voor het vijftigjarig bestaan van de dansgroep.

Het jubileum is gevierd met verschillende activiteiten zoals workshops, gastdocenten, een jubileumdag met tentoonstelling en een reüniedag met jubileumbal. Deze activiteiten werden mede mogelijk gemaakt door de hulp van Gelderlandfabriek, Sportbalans en het Cultuurfonds.

Huldiging

Dit jaar werden vijf jubilarissen gehuldigd die 25 jaar en 40 jaar lid waren. Op het Nieuwjaarsbal werden nog acht leden gehuldigd voor hun 12,5 jaar lidmaatschap in de afgelopen jaren. Dit waren Tiny, Henriette, Irene, Rina, Charlotte, Heleen, Thea en Felicia. Felicia ontbreekt op de foto.

Dansleidster Petra van Koelen kreeg een bloemetje voor haar leiding van het bal en nogmaals werd het feit aangehaald dat zij de enige is die al vijftig jaar bij de groep betrokken is. Eerst als jeugdlid en later als dansleidster. Marina Braaksma kreeg een bloemetje voor het feit dat zij met 45 jaar het langste lid is.

Reportage

Het vieren van het jubileum is nog niet helemaal voorbij, want op het Nieuwjaarsbal werden opnames gemaakt door Joop Beense en Kees van Blokland voor een reportage. Er wordt nog gewerkt aan een Voetnoot voor Voet van Oudheusden en komt er nog een jubileumfotoboek. Belangstellenden zijn welkom tijdens de wekelijkse dansavonden op de Havendijk. 

Zie de website voor meer informatie: www.volksdans-culemborg.nl