Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Thuiszorg De Betuwe organiseert koffieochtenden

Algemeen

CULEMBORG • Het thuiszorgteam Culemborg van Thuiszorg De Betuwe, onderdeel van Zorgcentra De Betuwe, organiseert iedere werkdag een ontmoetingsmoment voor buurtbewoners en andere belangstellenden.

Wijkverpleegkundige Tanja van Duin vertelt over het initiatief: “Zorgcentra De Betuwe had een ontmoetingsruimte bij Troelstrahof 5 in Culemborg. Deze ruimte wordt niet meer bemand en dus niet meer gebruikt. Ons thuiszorgteam merkte dat er behoefte is aan samenzijn en ontmoeting. Daarom bieden we nu een nieuw alternatief.”

De deelnemers zijn erg blij met de doorstart. Een van hen vertelt: “Het koffiemoment brengt een stuk gezelligheid. Ik leer nieuwe mensen kennen en kan fijn kletsen met de anderen.”

Samenzijn en ontmoeting

Men is iedere maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur van harte welkom bij Troelstrahof 10 in Culemborg. Dit is het kantoor van thuiszorgteam Culemborg. Het thuiszorgteam werkt voor Thuiszorg De Betuwe, onderdeel van Zorgcentra De Betuwe. Tot eind januari is dit aanbod gratis. Daarna betalen deelnemers een kleine bijdrage voor de koffie of thee.

Vrijwilligers gezocht

Om het koffiemoment te realiseren, zoekt het Culemborgse thuiszorgteam hulp van gastvrouwen of -mannen. Tanja vertelt: “We zoeken vrijwilligers die koffie kunnen schenken en openstaan voor een gezellig praatje. De vrijwilliger mag op vaste of flexibele basis aan de slag; hier maken we samen afspraken over. Je krijgt er veel voor terug. Het is leuk en dankbaar werk en je bent van betekenis voor anderen.“