Docent Jaap Stegers kijkt uit naar de open dagen.
Docent Jaap Stegers kijkt uit naar de open dagen. Foto: William Hoogteyling

Lek en Linge presenteert zich met livestream én vip-rondleiding

Algemeen

CULEMBORG • Leerlingen van groep acht staan in de startblokken voor de open dagen van het voortgezet onderwijs. 

Lek en Linge Culemborg presenteert zich op twee manieren: een live-uitzending op 19 januari met bekende oud-leerlingen én een ‘vip-rondleiding’ door de schoolgebouwen op 20 en 21 januari.

Januari is traditioneel de maand dat leerlingen uit groep acht zich oriënteren op een passende vervolgopleiding. Lek en Linge nodigt iedereen uit voor een vip-tour op school. Daarnaast heeft de school, na de open dagen in 2021 en 2022, opnieuw gekozen voor een live-uitzending vanuit de brugklaslocatie die op de laptop of smart-tv kan worden gevolgd.

Jeugdjournaal

De presentatie is in handen van Lucas van de Meerendonk, oud-leerling en een vertrouwd gezicht bij het Jeugdjournaal. Van de Meerendonk, die in 2003 het vwo afrondde en vervolgens begon aan een loopbaan in de journalistiek, draagt met plezier bij aan de uitzending. “Voor mij is Lek en Linge de basis van alles wat ik heb bereikt in mijn leven. Daar ben ik de school tot op de dag van vandaag dankbaar voor.”

Samen met Tessa Veldhuis, ook oud-leerling en thans sportpresentator en docent, gidst hij de kijkers vanuit de brugklaslocatie door de hele school. Tijdens de uitzending vertellen tal van docenten, leerlingen en oud-leerlingen over hoe het er bij Lek en Linge aan toe gaat.

Totaalplaatje

De live-uitzending is in 2021, wegens corona, uit nood geboren. “We houden het erin omdat het een uitstekend middel is gebleken om in korte tijd een totaalplaatje van onze school te schetsen’’, vertelt teamleider brugklas Jaap Stegers. “Als je de uitzending volgt weet je na een uur precies hoe het is om brugklasser te zijn en wat Lek en Linge allemaal biedt. Je krijgt informatie over alle leerroutes, van vwo tot vmbo. Ook gaan we in op allerlei praktische zaken en vertellen over de ondersteuning die je kunt krijgen.’’ G

root voordeel is ook, benadrukt Stegers, dat je de uitzending nadien te allen tijde kunt terugkijken. “Zo staan de open dagen van 2021 en 2022 nog steeds op YouTube. Maar live kijken heeft wél iets extra’s. Je kunt via de chat vragen stellen. En er is een prijsvraag waarbij iets te winnen valt.’’

Zelf ervaren

Maar zelf op Lek en Linge kijken is ook mogelijk, vervolgt Stegers. “Want je wilt natuurlijk zelf graag zien en ervaren hoe zo’n school er van binnen uit ziet. Daarom kun je je aanmelden voor een vip-rondleiding door een van onze locaties: vwo, havo/vrijeschool en vmbo. Je wordt begeleid door een leerling die in dat gebouw les krijgt. Verder zijn in elke locatie docenten aanwezig aan wie je ook vragen kunt stellen. Na afloop van de rondleiding kom je vanzelf weer in het brugklasgebouw. Want daar begint tenslotte voor de meeste leerlingen de schoolloopbaan op Lek en Linge.’’

Aanmelden

Inschrijven voor de livestream (je ontvangt dan de link naar de uitzending) en aanmelden voor een vip-rondleiding op vrijdag 20 januari van 14.00 tot 21.00 uur of zaterdag 21 januari van 09.00 tot 17.00 uur kan via www.lekenlinge.nl.