Waar wordt een man gelukkig van?

culemborg • Op woensdag 18 januari verzorgen Arnaud Boeve en Pieter Datthijn een presentatie in de Culemborgse bibliotheek. Het thema: Waar wordt een man gelukkig van? Leidraad voor deze presentatie is het boek Backbone (Voor mannen met ruggengraat) van auteur Wagner. Mannen met een missie, met no-bullshit en een spirituele connectie leiden een gelukkiger leven dan de mannen die kiezen voor een slaapwandelend leven waarin geen echte keuzes worden gemaakt. Hoe zorg je ervoor dat je zo’n leven leidt? Op deze avond doen Pieter en Arnaud een goede poging om hierop antwoorden te vinden. Uitleg van theorie, discussie en korte oefeningen zijn de werkvormen op deze avond. Arnaud & Pieter, soort van mannenwerkers en beiden studerend voor coach/therapeut gaan op deze avond voor scherpte, diepgang en relativering & humor waar het kan. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekrivierenland.nl


Politie vindt 350 kilo vuurwerk in Beesd

beesd • Na de aanhouding van vijf verdachten op oudejaarsdag trof de politie bij de doorzoeking van woningen 350 kilo vuurwerk  aan. 

De verdachten werden in hun woning aangehouden nadat uit een lopend onderzoek recent informatie kwam dat men deze jaarwisseling voor ongeregeldheden wilde zorgen in Beesd. Daarop is door het politieteam geïnvesteerd. Na de aanhoudingen werden huiszoekingen verricht. Hierbij werden onder andere twaalf cobra's, een geknutselde vuurwerkbom, een grote hoeveelheid liters olie, autobanden en een caravan bestemd voor de brand aangetroffen.

De vijf zijn gearresteerd op verdenking van voorbereidingen om goederen tot explosie te brengen, bandstichting en verstoring van de openbare orde. Het gaat om mannen uit de gemeente Zaltbommel in de leeftijd van 28 en 30 jaar oud en uit de gemeente West Betuwe van 36, 32 en 26 jaar. Op nieuwjaarsdag, aan het eind van de dag, zijn de vijf na verhoor in vrijheid gesteld. Ze blijven verdachten in het onderzoek. Het lijkt erop dat door de aanhouding de politie en de burgemeester een onrustige jaarwisseling in Beesd hebben voorkomen. Zowel de politie als de burgemeester hebben vanwege het lopende onderzoek vooralsnog geen commentaar op de zaak.