• Opruimwerkzaamheden bij de Middelcoopstraat.
• Opruimwerkzaamheden bij de Middelcoopstraat. Foto: Gemeente Culemborg

Jaarwisseling Culemborg: ‘Meeste plekken gezellig, wel straatbrand en vernielingen’

Algemeen

CULEMBORG • Tijdens de jaarwisseling in Culemborg was het op de meeste plekken gezellig druk op straat. Er was wel een grotere straatbrand en er zijn een paar vernielingen geweest. Dat meldt de gemeente in een persbericht. 

 Als gevolg van brandjes en vuurwerk zijn vier afvalbakken, een bank en een camerapaal vernield. Deze schade aan publieke eigendommen bedraagt 2500 euro 

 Straatbrand
Aan het begin van de avond ontstond er een brandje aan de Middelcoopstraat. Deze brand werd groter doordat er materialen als banken, fietsen en matrassen in werden gegooid.

Door de harde wind vlogen vonken door de lucht. Bij het blussen van de straatbrand, werden de hulpdiensten bekogeld met zwaar vuurwerk. De Mobiele Eenheid moest in actie komen zodat er weer rust kwam in de straat en er geblust kon worden.

 Burgemeester Gerdo van Grootheest: “Gelukkig maken de meeste Culemborgers er een gezellig feestje van. Maar de jaarwisseling zou een feest moeten zijn voor iedereen. Ik vind het onbegrijpelijk en onacceptabel dat er inwoners zijn die met opzet eigendommen van anderen vernielen en zwaar vuurwerk gooien naar de medewerkers van onze hulpdiensten. Zij zetten zich 365 dagen per jaar in voor onze veiligheid. Dank aan iedereen die er wel een gezellige avond van maakte en aan de enorme betrokkenheid van onze hulpdiensten.”

 Belangrijk evenement van het jaar
Oud en nieuw is ieder jaar een groot evenement. Er zijn veel mensen vooraf en tijdens de jaarwisseling bezig om de overgang naar het nieuwe jaar zo goed mogelijk te laten verlopen.

Van jongerenwerkers die jongeren opvangen tot aan onze hulpdiensten politie, brandweer en ambulance. In 2023 gaat de gemeente samen met mensen uit de stad nadenken over het inrichten van de komende jaarwisseling.  “Zodat oud en nieuw oprecht een feest is voor iedereen.”