• Shakedown Tim is op 24 november te gast in de Gelderlandfabriek
• Shakedown Tim is op 24 november te gast in de Gelderlandfabriek Foto: aangeleverd

Voortaan elke maand blues in Gelderlandfabriek

Cultuur

CULEMBORG • Blues @ the factory heet de nieuwe programmaserie van de Gelderlandfabriek in Culemborg. Elke vierde donderdag van de maand is er een optreden met zowel lokaal talent als verrassende hoofdgasten. Shakedown Tim en Boy Vielvoye doen 24 november de aftrap.

Shakedown Tim brengt down home blues en uptown boogie zoals die klonk in de jaren 40 en 50. Zijn songs daarentegen zijn hedendaags. Frontman en naamgever Tim Ielegems is niet enkel een uitzonderlijke gitarist/zanger maar ook een entertainer die zijn publiek goed weet te bespelen. Zijn muzikanten zijn stuk voor stuk ervaren klasbakken met een grote passie voor old skool blues en jazz. 

Hij bracht twee albums uit op het befaamde label Rhythm Bomb Records en speelde van Helsinki tot Los Angeles. Voor zijn laatste album Shakedown’s Th’owdown tekende de legendarische bluesman James Harman (USA) als producer.

Het geluid van een vintage fat body gitaar, een piano, een strakke rhythmsectie én een bezielde zanger geeft een mix van low down blues, happy blues, wilde Memphis boogie, swing jazz, juke joint stomp met hier en daar een gospel. Tweede gast deze avond is Boy Vielvoye, zanger en mondharmonicaman van Gumbo Kings.

De aanvang is 20.30 uur en wat de entree betreft geldt het motto ‘betaal wat je kunt’. 

www.degelderlandfabriek.nl