• Wethouder Daphne Bijvoet: “Het is hartverwarmend dat er vanuit inwoners, ondernemers en verenigingen acties worden georganiseerd om anderen te helpen.
• Wethouder Daphne Bijvoet: “Het is hartverwarmend dat er vanuit inwoners, ondernemers en verenigingen acties worden georganiseerd om anderen te helpen. Foto: gemeente Culemborg

Initiatievenloket ondersteunt acties voor inwoners met financiële problemen

Algemeen

CULEMBORG • Het Initiatievenloket van de gemeente Culemborg stelt tot eind december 2022 maximaal 15.000 euro beschikbaar om lokale initiatieven te ondersteunen die gericht zijn op het helpen van mensen die het extra moeilijk hebben in deze tijd. 

Via het bestaande Initiatievenloket kunnen inwoners verzoeken insturen. Het moet gaan om initiatieven die georganiseerd worden voor meerdere inwoners in een buurt of de stad. Denk aan het verzorgen van maaltijden, het inzamelen van kleding of andere spullen, het organiseren van een gratis sportevenement of het helpen bij het verduurzamen van woningen. De bijdrage per initiatief is maximaal duizend euro.

Het verruimen van de voorwaarden voor een bijdrage vanuit het Initiatievenloket past binnen de extra inzet die de gemeente wil doen om armoede te bestrijden. Wethouder Daphne Bijvoet: “Het is hartverwarmend dat er vanuit inwoners, ondernemers en verenigingen acties worden georganiseerd om anderen te helpen. Als wij daar als gemeente aan kunnen bijdragen dan doen we dat natuurlijk.”

Het Initiatievenloket bestaat sinds 2015. Hier kunnen alle Culemborgers initiatieven indienen om de stad nog mooier en beter te maken. In 2020, tijdens de coronapandemie, stelde het college het loket ook open voor initiatieven gericht op mensen die het door corona moeilijk hadden.

Ideeën kunnen tot 16 december worden ingediend. Op www.culemborg.nl/actie-initiatievenloket wordt uitgelegd hoe dat moet.