Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Concertserie Fransche School met het Brackman Trio groot succes

Algemeen

CULEMBORG • Het tweede seizoen van de concertserie in de Fransche School ging van start met het Brackman Trio, bestaande uit de violist Tim Brackman, de cellist Kalle de Bie en de pianist Rik Kuppen.

Het is inmiddels een uitgemaakte zaak dat er grote behoefte is naar concerten met musici van internationaal niveau. De drie nog jonge musici konden spelen voor een uitverkochte zaal.

Ze openden het concert met Poème, een jeugdwerk van de Russische componist Dimitri Shostakovitsh en al snel werd het duidelijk dat het publiek een bijzondere middag te wachten stond. Het werd meegevoerd in fluisterend verlangen en overweldigende passie van een adolescente componist. 

Fortissimo spelen kunnen de meeste musici maar zo zacht spelen dat het publiek de adem gaat inhouden is een klasse apart. Het was er allemaal.

Het pianotrio nr 6, opus 70 nr 2 van Ludwig van Beethoven wordt minder vaak uitgevoerd dan het trio nr 1 en spreekt misschien iets minder tot de verbeelding maar het blijft wel Beethoven.

Na de pauze klonk het trio van Felix Mendessohn. De melodieuze componist die helaas te jong overleed. En zoals Rik Ruppen verkondigde was het niet nodig iets over het stuk te vertellen, maar gewoon te gaan genieten van de muziek. En daar was geen woord teveel over gezegd. Na afloop stond het publiek als één man op en een langdurig applaus volgde.